پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391 11:37 PM
11 : پژوهش و سازندگي بهار 1386; 19(4(پي آيند 74) در امور دام و آبزيان):86-92. |
بررسي امكان استفاده از ميوه خنجك در جيره جوجه هاي گوشتي |
حسيني سيدمجيد*,منوچهري حميد |
* گروه علوم دامي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد ياسوج |
به منظور بررسي امكان استفاده از ميوه خنجك (كلخنگ) در جيره طيور گوشتي در اين آزمايش، از اين ميوه در پنج سطح (0 ،3، 6، 9 و 12 درصد جيره) در يك طرح آماري كاملا تصادفي با استفاده از 375 قطعه جوجه گوشتي مخلوط از نژاد راس با 5 تيمار و سه تكـرار و هر تكرار با 25 مشاهده به مدت 7 هفته استفاده شد. در پايان آزمايش با استفاده از آزمون تجزيه واريانس يك طرفه مشخص گرديد كه در مصرف خوراك بين تيمارهاي 6، 9و 12 درصد نسبت به گروه شاهد، و در ميانگين وزن تيمارهاي 3، 6، 9 و 12 درصد نسبت به گروه شاهـد و در ضريب تبديل غذايي بين تيمار 6% و تيمار شاهد تفاوت معني داري (p<0.05) وجود دارد. تجزيه لاشه نيز نشان داد كه از نظر ميانگين هاي درصد وزن امعا و احشا در جنس مرغ و در گله مخلوط تيمارهاي 6، 9 و 12 درصد نسبت به تيمار شاهد اختلاف معني داري دارند. در كل نتايج اين پژوهش نشان داد كه تيمار 6 درصد خنجك بهترين عملكرد را نسبت به بقيه تيمارها داشته است. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |