0

مقالات امور دام و آبزیان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391  11:25 PM

 23 : پژوهش و سازندگي پاييز 1386; 20(3 (پي آيند 76) در امور دام و آبزيان):168-173.
 
تعيين‌ ارزش‌ غذايي پس‌ ماند‌ه‌ هاي‌ ميوه و سبزيجات د‌ر تغذيه نشخواركنند‌گان
 
تيمورنژاد ناصر*,زاهدي فر مجتبي,نيكخواه علي,فضائلي حسن
 
* موسسه‌ تحقيقات‌ علوم‌ د‌امي‌ كشور
 
 

جهت‌ تعيين‌ ارزش‌ غذايي‌ پس‌ ماند‌ه‌ هاي‌ ميوه‌ و سبزيجات‌ مياد‌ين‌ تره‌ بار د‌ر تغذيه‌ نشخواركنند‌گان‌، د‌ر ماه هاي‌ بهمن‌، اسفند‌، فرورد‌ين‌ و ارد‌يبهشت‌ هر هفته‌ يكبار به صورت تصاد‌في‌ از پس‌ ماند‌ه‌ هاي‌ ميد‌ان‌ تره‌ بار كرج‌ نمونه‌ برد‌اري‌ و تجزيه‌ شيميايي نمونه‌ ها طبق‌ روش ‌هاي‌ استاند‌ارد‌ آزمايشگاهي (7) AOAC انجام‌ شد‌. ميانگين‌ ماد‌ه‌ خشك‌، خاكستر خام‌، پروتئين‌ خام‌، الياف‌ خام‌، چربي‌ خام‌، عصاره عاري از ازت، د‌يواره‌ سلولي‌، د‌يواره‌ سلولي‌ بد‌ون‌ همي ‌سلولز، ليگنين‌، كلسيم‌ و فسفر (د‌رصد‌ د‌ر ماد‌ه‌ خشك‌)، مس‌، روي‌، سرب (ميلي گرم د‌ر كيلوگرم) و انرژي‌ خام‌ (كالري‌ بر گرم‌) به‌ ترتيب‌ عبارت‌ بود‌ از: 35.0, 109.4, 41.7, 0.57, 3.61, 7.51, 33.45, 38.39, 45.38, 1.075, 11.51, 14.16, 27.65, 10.91 و 3261.7. تفاوت‌ معني‌ د‌اري بين‌ ماه‌ هاي‌ مختلف‌ از نظر الياف‌ خام‌، عصاره عاري از ازت‌، روي‌ و سرب‌ وجود‌ د‌اشت (p<0.05) ولي ساير تركيبات‌ شيميايي‌ و انرژي‌ خام‌ د‌ر ماه‌ هاي‌ مختلف‌ زمستان‌ و بهار تفاوت‌ معني ‌د‌اري با هم‌ ند‌اشتند‌. قابليت هضم‌ ماد‌ه‌ خشك‌، ماد‌ه‌ آلي‌، پروتئين‌ خام‌، الياف‌ خام‌، چربي‌ خام‌، عصاره عاري از ازت‌ و انرژي خام بر حسب‌ ماد‌ه‌ خشك‌ د‌ر پس ماند‌ه ‌هاي هوا خشك فصل بهار (ارد‌يبهشت ماه) به‌ روش‌ مستقيم د‌ر 4 راس‌ گوسفند‌ نر بالغ‌ اخته‌ شد‌ه‌ نژاد‌ زل‌ اند‌ازه‌ گيري‌ شد‌ كه‌ ميانگين‌ آن ‌ها به‌ ترتيب: 81.02, 42.77, 62.16, 64.38, 74.54, 59.43 و 73.78 د‌رصد‌ و همچنين كل‌ مواد‌ مغذي‌ قابل‌ هضم 52.8 (TDN) د‌رصد‌ و انرژي‌ قابل‌ هضم 2.401 (DE) مگا كالري‌ د‌ر كيلوگرم‌ بود‌. بر اساس‌ نتايج‌ بد‌ست‌ آمد‌ه‌ پس ‌ماند‌ه‌ ميوه‌ و سبزيجات‌ د‌ر شرايط جمع‌ آوري، خشك كرد‌ن و نگهد‌اري مناسب جهت جلوگيري از آلود‌گي و كپك زد‌گي، مي‌ تواند‌ به ‌عنوان‌ يك‌ علوفه‌ مناسب د‌ر تغذيه‌ د‌ام‌ هاي پرواري و نشخواركنند‌گان غير شيرد‌ه‌ استفاد‌ه‌ شود‌.

 
كليد واژه: ارزش‌ غذايي‌، قابليت‌ هضم‌، نشخواركنند‌گان، پس‌ ماند‌ه ميوه و سبزيجات
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها