پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391 11:17 PM
بررسي تاثير فتوپريود بر تغذيه بچه ماهيان شيپ (Acipenser nudiventris) با دافني در شرايط آزمايشگاهي |
پرندآور حسين*,توكلي محمود,تورجي محمدرضا |
* انستيتو تحقيقات بين المللي ماهيان خاوياري دكتر دادمان، رشت |
بررسي حاضر بر روي بچه ماهيان شيپ (Acipenser nudiventris) و 41، 48، 55 و 62 روزه كه به عنوان يكي از گونه هاي مهم در امر پرورش و بازسازي ذخاير محسوب مي شوند در سال 1380 به منظور تاثير نور و تاريكي بر تغذيه بچه ماهيان شيپ صورت گرفت. جهت انجام اين بررسي از 6 آكواريوم (سه عدد در شرايط نور معمولي آزمايشگاه و سه عدد در شرايط كاملا تاريكي) استفاده شد. كليه بچه ماهيان با استفاده از دافني و به ميزان 50 درصد زي توده زنده بچه ماهيان تغذيه گرديدند. به منظور بررسي هاي آماري تعداد 30 عدد از اين بچه ماهيان در شرايط تاريكي و 30 عدد در شرايط نور معمولي آزمايشگاه (1000 لوكس) نگهداري شدند. در هر مرحله از بررسي ها، بچه ماهيان بيومتري شده و ميزان دما و اكسيژن آكواريوم ها نيز ثبت گرديد. دامنه تغييرات دما در طول آزمايش از 21.5 تا 22.7 درجه سانتيگراد و دامنه تغييرات اكسيژن از 6.2 تا 7.8 ميلي گرم در ليتر بود. وزن متوسط بچه ماهيان شيپ در شرايط روشنايي و در شروع آزمايش (روز 1.12±0.02 (41 گرم و وزن نهايي در پايان دوره آزمايش (روز 62) پس از غذادهي 3.42±0.02 گرم بود. همچنين وزن متوسط بچه ماهيان در شرايط تاريكي در شروع آزمايش (روز 1.23±0.01 (41 گرم و وزن نهايي در پايان دوره آزمايش (روز 62) پس از غذادهي 4.8±0.03 گرم بود. نتايج بدست آمده نشان داد كه از نظر آماري و در سطح اطمينان 95% با استفاده از آناليز واريانس يكطرفه در تيمارهاي روشنايي و تاريكي 41 روزه اختلاف معني دار وجود نداشته ولي در ساير تيمارها (48، 55 و 62 روزه) اختلاف معني دار وجود داشت. همچنين از نظر گرفتن غذا مشخص گرديد بچه ماهياني كه در شرايط تاريكي قرار داشتند، طعمه بيشتري را صيد و تغذيه نمودند. ميزان سرعت رشد بچه ماهيان در شرايط روشنايي 4.7% و در تاريكي 5.5% بود. از نتايج بدست آمده بنظر مي رسد كه نگهداري و پرورش بچه ماهيان خاوياري در مرحله پس از ونيرو و در شرايط كاملا تاريك و تغذيه آنان در اين حالت مي تواند طول دوره پرورش را كوتاه تر نمايد هر چند براي رسيدن به نظريه قطعي، نياز به بررسي و مطالعات بيشتر مي باشد. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |