0

مقالات امور دام و آبزیان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391  11:09 PM

 15 : پژوهش و سازندگي بهار 1387; 21(1 (پي آيند 78) در امور دام و آبزيان):110-116.
 
بررسي ارزش پروتئيني تفاله گوجه فرنگي و تاثير آن بر گلوکز تري گليسريد و پروتئين تام سرم خون جوجه هاي گوشتي
 
جعفري مسعود*,پيرمحمدي رسول,عصري رضايي سيامك
 
* گروه علوم دامي، دانشکده کشاورزي، دانشگاه اروميه
 
 

اين آزمايش به منظور ارزيابي بيولوژيکي کيفيت پروتئين تفاله گوجه فرنگي عمل آوري شده انجام شد. آزمايش در قالب طرح کاملا تصادفي با 5 تيمار شامل تفاله عمل آوري نشده، تفاله عمل آوري شده با اوره، قليا و آنزيم، جيره حاوي کنجاله سويا با صورت جيره هاي نيمه خالص بر روي جوجه هاي گوشتي انجام شد. صفاتي از جمله نسبت راندمان پروتئين، نسبت ويژه پروتئين، راندمان خوراک و افزايش وزن بدن جوجه هاي گوشتي از سن 7 الي 14 روزگي اندازه گيري شد. تجزيه آماري داده ها نشان داد که بين تيمارهاي مختلف از لحاظ نسبت راندمان پروتئين، نسبت ويژه پروتئين، راندمان خوراک و افزايش وزن بدن اختلاف آماري معني داري وجود دارد (p<0.05). بالاترين عملکرد در مورد صفات مذکور مربوط به کنجاله سويا بوده و در بين تيمارهاي حاوي تفاله، بالاترين عملکرد مربوط به تيمار عمل آوري شده با قليا و پايين ترين آن براي تيمار عمل آوري شده با اوره بود. در بخش دوم آزمايش اثر تيمارهاي فوق بر روي برخي فاکتورهاي بيوشيميايي سرم خون از جمله گلوکز، تري گليسريد و پروتئين تام مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد که ميزان گلوکز و تري گليسريد سرم خون تحت تاثير جيره هاي آزمايشي قرار نگرفت. ولي بين جيره هاي مختلف از لحاظ پروتئين تام سرم تفاوت معني دار بود (p<0.05). بالاترين و پايين ترين مقدار پروتئين تام به ترتيب براي جيره حاوي کنجاله سويا و تفاله عمل آوري شده با اوره بود.

 
كليد واژه: تفاله گوجه فرنگي، عمل آوري، جوجه گوشتي، کيفيت پروتئين
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها