پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391 11:07 PM
5 : پژوهش و سازندگي زمستان 1386; 20(4 (پي آيند 77) در امور دام و آبزيان):34-41. |
خصوصيات شيردهي و ترکيب شير گوسفند نژاد شال |
هادي تواتري محمدحسين*,محمديان محسن,نيكونام غلام حسن,مستشاري مسعود,منعم منوچهر |
* مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي قزوين |
خصوصيات توليد شير گوسفند شال، با استفاده از رکوردهاي توليد شير 112 راس ميش نژاد شال طي سال هاي 83-1381 مورد بررسي قرار گرفت. ميانگين کل و انحراف معيار طول دوره شيردهي (روز)، کل شير توليدي (کيلوگرم) و درصد چربي، پروتئين، لاکتوز و مجموع مواد جامد شير، بترتيب برابر 4.95±0.4, 5.77±0.5, 5.84±0.8, 121.5±48.8, 143.9±33.9 و 17.39±1.2 برآورد گرديد. اثر سال زايش، فصل زايش، اندازه زايش (قلو) و سن ميش بر عملکرد توليد شير ميش تاثير معني داري داشتند (p<0.05). توليد شير ميشها در سال هاي 1381 و 1382 بهتر از سال 1383 بود. ميش هاي زايش کرده در فصل زمستان از ميش هايي که در بهار و تابستان زايمان کرده بودند عملکرد بهتري داشتند. ميش هاي داراي دو بره عملکرد بهتري نسبت به ميش هاي داراي يک بره داشتند. ميش هاي يکساله نسبت به ميش هاي 2 تا 5 ساله شير کمتري توليد کردند. افزايش وزن روزانه از تولد تا هر يک از ماه هاي اول تا ششم رشد بره، با توليد شير روزانه هر يک از ماه هاي اول تا ششم دوره شيردهي همبستگي مثبت و معني داري داشت (p<0.05). همچنين ميزان توليد شير يک دوره با توليد شير روزانه هر يک از ماه هاي اول تا ششم دوره شيردهي همبستگي بالايي داشت (p<0.01) و ضرايب تابعيت آنها جهت تخمين کل شير توليدي گله برآورد گرديدند. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |