پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391 11:07 PM
2 : پژوهش و سازندگي زمستان 1386; 20(4 (پي آيند 77) در امور دام و آبزيان):11-16. |
بررسي اثر ويتامين A بر افزايش کارآيي واکسن کوکسيديوز در جوجه هاي گوشتي |
كيايي سيدمحمدمهدي*,رهبري صادق,مديرصانعي مهرداد,قليانچي لنگرودي آرش,ابراهيمي رامين |
* گروه بهداشت و تغذيه دام و طيور، دانشكده دامپزشكي، دانشگاه تهران |
به منظور بررسي اثر ويتامين A بر افزايش کارآيي واکسن کوکسيديوز در جوجه هاي گوشتي؛ تعداد 480 قطعه جوجه گوشتي نر يکروزه از سويه تجاري Ross، بر اساس طرح آماري کاملا تصادفي و با آرايش فاکتوريل 2´2 به چهار گروه 120 قطعه اي مساوي تقسيم گرديد. بطوريکه هر گروه شامل سه زير گروه مشتمل بر 40 قطعه جوجه بود. شرايط نگهداري براي تمامي گروه ها يکنواخت و استاندارد بود. براي تغذيه دو گروه اول و سوم از مکمل ويتامين A استفاده گرديد و نيز دو گروه سوم و چهارم در برابر عفونت تجربي کوکسيديوز واکسينه گرديدند و گروه دوم بدون دريافت ويتامين A و واکسن به عنوان شاهد انتخاب شد. جوجه هاي هر چهار گروه آزمايشي در سن 26 روزگي (سه هفته بعد از تجويز واکسن ضد کوکسيديوز) با دريافت 100 ميکروليتر از سوسپانسيون حاوي مخلوطي از چهار گونه ايمريا (اسروولينا، ماکزيما، تنلا و نکاتريکس) بطور تجربي آلوده شدند. در نهايت ميزان OPG در فاصله 7 تا 13 روز بعد از آلودگي تجربي و شاخص هاي توليد در سنين 6، 3 و 7 هفتگي مورد ارزيابي قرار گرفتند. بر اساس نتايج بدست آمده، اگر چه اختلافات از لحاظ آماري معني دار نبود ليکن ميزان OPG کاهش و شاخص هاي توليد بهبود يافت. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |