0

مقالات امور دام و آبزیان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391  11:06 PM

 25 : پژوهش و سازندگي بهار 1387; 21(1 (پي آيند 78) در امور دام و آبزيان):193-199.
 
بررسي مقايسه اي تغييرات اجزاي شير در شير مراحل مختلف شيردوشي گاوهاي سالم و گاوهاي مبتلا به تورم پستان
 
احمدپناهي سيدجواد*
 
* دانشگاه سمنان
 
 

اين مطالعه در دو قسمت و بر روي 20 راس گاو شيري هلشتين (10 راس در هر قسمت) انجام گرفت. در قسمت اول، اجزاي مختلف شير شامل: تعداد سلول هاي سوماتيک، ميزان پروتئين، چربي، لاکتوز، سديم، پتاسيم، کلر و pH در قسمت هاي پيش شير، شير سيسترني، شير اصلي، شير انتهايي و شير باقيمانده بررسي و با يکديگر مقايسه گرديد. در قسمت دوم مطالعه، در يکي از کارتيه هاي پستان توسط تلقيح باکتري Staphylococcus aureus، تورم پستان حاد ايجاد گرديد و سپس اجزاي شير در قسمت هاي مختلف شير حاصل از کارتيه هاي عفوني و سالم اندازه گيري و با يکديگر مقايسه گرديد. در گاوهاي سالم تعداد سلول هاي سوماتيک و ميزان چربي در طول شيردوشي از روند صعودي برخوردار بوده و افزايش آنها در قسمت هاي انتهايي و باقيمانده شير نسبت به قسمت هاي ابتدايي و شير اصلي معني دار بود، در حاليکه ميزان پروتئين و لاکتوز در طول شيردوشي روند نزولي را نشان داده و اختلاف موجود بين قسمت هاي مختلف شير از نظر پروتئين، لاکتوز، سديم، پتاسيم، کلر و pH معني دار نبود. در کارتيه هاي عفوني نسبت به کارتيه هاي سالم، تعداد سلول هاي سوماتيک به طور معني داري افزايش يافت، در حاليکه ميزان لاکتوز از کاهش معني داري برخوردار بود. از نظر ميزان پروتئين، چربي، سديم، پتاسيم، کلر و pH نيز بين کارتيه هاي عفوني و سالم اختلاف معني داري مشاهده نگرديد. نتايج حاصل از اين مطالعه نشان مي دهد که به منظور انجام آزمايشات بر روي شير و ارزيابي سلامت پستان و کيفيت شير بايد نمونه ها از شير تام و يا شير اصلي تهيه گردند. زيرا قسمت هاي پيششير، شير انتهايي و شير باقيمانده در مقايسه با شير اصلي، تغييرات قابل توجهي را از نظر برخي از اجزاي شير نشان مي دهند.

 
كليد واژه: تورم پستان، سلول هاي سوماتيک، گاو شيري، شير
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها