پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
جمعه 9 تیر 1391 8:36 PM
8 : پژوهشهاي زراعي ايران 1386; 5(1):69-76. |
اثر تيمارهاي مختلف پرايمينگ بر درصد و سرعت جوانه زني چهار رقم بذر چغندر قند |
حسيني آزاده,كوچكي عليرضا |
جهت بررسي اثر پرايمينگ بر جوانه زني بذرچغندرقند آزمايشي به صورت فاكتوريل در قالب طرح آماري كاملا تصادفي در 3 تكرار و هر کدام در دو نوبت در داخل پتري ديش انجام شد، كه در آن فاكتور اول ارقام مختلف چغندرقند شامل: افشاري، يونيورز، اوربيس، ک.و.اس و فاكتور دوم شامل اسيد کلريدريک 0.1 نرمال، اسيد کلريد ريک 0.5 نرمال، پلي اتيلن گلايکول 6000، کلريد سديم 1.5 نرمال و آب مقطر (شاهد) بود. نتايج نشان داد که استفاده از آب مقطر و اسيدکلريدريک، بيشترين درصد و سرعت جوانه زني را در پي داشتند. ارقام ک.و.اس، يونيورس، افشاري و همچنين اوربيس به ترتيب بيشترين سرعت جوانه زني را داشتند هر چند كه از نظر درصد جوانه زني بين آنها تفاوتي وجود نداشت. طول ريشه چه و ساقه چه در تيمارهاي کلريدسديم و پلي اتيلن گلايکول نسبت به تيمار اسيدکلريدريک کاهش يافت. ارقام افشاري، ک.و.اس، يونيورس و اوربيس به ترتيب بيشترين طول ساقه چه را داشتند. |
كليد واژه: پرايمينگ، چغندرقند، درصد جوانه زني، سرعت جوانه زني |
![]() |
نسخه قابل چاپ |