0

بانک مقالات زراعت و باغبانی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
جمعه 9 تیر 1391  8:26 PM

 1 : پژوهشهاي زراعي ايران 1384; 3(1):1-14.
 
ارزيابي روابط کمي بين عملکرد و مصرف عناصر غذايي در زعفران: مطالعه در مزارع کشاورزان (On-farm)
 
بهداني محمدعلي,كوچكي عليرضا,نصيري محلاتي مهدي,رضواني مقدم پرويز
 
 
 

به منظور ارزيابي و کمي کردن روابط بين مصرف عناصر غذايي و عملکرد زعفران در پهنه اقليمي مرکز و جنوب خراسان، مطالعه اي در چهار شهر بيرجند، گناباد، قاين و تربت حيدريه که مهمترين مناطق توليد زعفران در ايران هستند انجام شد و 160 مزرعه زعفران يک ساله تا پنج ساله طي دو سال زراعي 1381 و 1382 مورد بررسي قرار گرفت. توابع برازش داده شده بين عملکرد و ميزان مصرف کود دامي بيانگر خطي مثبتي بين آنها بوده و شيب منحني افزايش عملکرد نسبت به مصرف کود دامي در بيرجند بيشتر از ساير شهرها بود. الگوي تغييرات مصرف کود نيتروژن و فسفر با شروع دوره گلدهي درچهار شهر مورد بررسي به صورت تابع خطي ولي با شيب منفي بود در حاليکه بين مصرف کود نيتروژن و فسفر و طول دوره گلدهي در تمامي مناطق مورد بررسي نوعي ارتباط خطي با شيب مثبت وجود داشت که در اين حالت نيز شيب منحني در بيرجند اندکي بيشتر از ساير مناطق بود. بررسي ارتباط بين مصرف کود و عملکرد در مزارع با سنين مختلف بيانگر بيشتر بودن ميزان عملکرد مزارع در تربت حيدريه بود. به نظر مي رسد عملکرد بيشتر مزراع زعفران در شهرستان تربت حيدريه ارتباط نزديکي با فراهمي بيشتر عناصر غذايي مورد نياز گياه در اثر کاربرد بيشتر کود دامي در اين منطقه داشته باشد، زيرا آزاد شدن تدريجي عناصر غذايي از کود دامي علاوه بر تامين نيازهاي غذايي گياه در دراز مدت موجب بهبود بافت و ساختمان خاک نيز مي شود. برازش رگرسيون گام به گام بين عملکرد و مصرف کودها نشان داد که 67 درصد تغييرات عملکرد زعفران در منطقه مربوط به مصرف کودهاي دامي و فسفر مي باشد.

 
كليد واژه: زعفران، عناصر غذايي، کود آلي، عملکرد
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها