پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
جمعه 9 تیر 1391 8:13 PM
9 : پژوهشهاي زراعي ايران 1386; 5(2):281-289. |
اثر سطوح مختلف كود دامي و استفاده از قيم بر توليد ارگانيك (.Cucurbita pepo L) کدو پوست کاغذي |
جهان محسن,كوچكي آرش,نصيري محلاتي مهدي,دهقاني پور فروغ |
به منظور بررسي تاثير كاربرد سطوح مختلف كود دامي و نيز دو روش مديريت ساقه بر تركيبات شيميايي و برخي صفات زراعي كدوي تخم پوست كاغذي، آزمايشي در دو سال زراعي 84-1383 و 85-1384 در مزرعه تحقيقاتي دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد، بصورت كرتهاي خرد شده و در قالب طرح بلوكهاي كامل تصادفي با سه تكرار اجرا شد. فاكتورهاي مورد مطالعه شامل چهار سطح كود دامي (10، 15، 20 و 25 تن در هكتار) به عنوان فاكتور اصلي و دو روش مديريت ساقه (استفاده از قيم و بدون قيم) بعنوان فاكتور فرعي در نظر گرفته شدند. نتايج حاصل نشان داد كه روش بدون قيم بر روش استفاده از قيم برتري داشت. همچنين در سال اول آزمايش با افزايش سطح كود دامي از 10 تا 20 تن در هكتار، عملكرد ميوه و وزن خشك دانة كدو بطور معني داري افزايش يافت. از نظر عملكرد ميوه و وزن خشك دانة كدو در سال دوم آزمايش بين سطوح مختلف كود دامي، اختلاف معني داري مشاهده نشد. در هر دو سال آزمايش تاثير سطوح مختلف كود دامي بر تعداد دانه، بي معني بود. با افزايش سطح كود دامي از 10 به 25 تن در هكتار، كاهش ناچيزي در درصد روغن دانه مشاهده شد. نتايج اين آزمايش نشان داد كه با استفاده از 20 تن در هكتار كود دامي مي توان روش مناسبي جهت توليد ارگانيك كدوي تخم پوست كاغذي فراهم ساخت به طوري كه بدون مصرف نهاده هاي شيميايي ميزان مطلوبي از روغن دانه قابل استحصال باشد. |
كليد واژه: کشت ارگانيک، کدوي تخم پوست کاغذي، روغن دانه، کود دامي |
نسخه قابل چاپ |