پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
جمعه 9 تیر 1391 7:42 PM
13 : پژوهشهاي زراعي ايران 1388; 7(2):457-464. |
تاثير آللوپاتيک عصاره آبي برگ گردو (Juglans regia) بر برخي ويژگيهاي جوانه زني و رشد گياهچه هاي گندم (Triticum astivum)، پياز (Allium cepa) و کاهو (Lactuca sativa) |
روحي عسل,تاج بخش مهدي,سعيدي محمودرضا,نيك زاد پريسا |
به منظور بررسي تاثير آللوپاتيک عصاره آبي برگ گردو بر برخي ويژگيهاي جوانه زني و رشد گياهچه هاي گندم، پياز و کاهو آزمايشي در سال 1385 در دانشکده کشاورزي دانشگاه اروميه به اجرا درآمد. در اين آزمايش تاثير غلظت هاي مختلف عصاره آبي برگ گردو شامل غلظت هاي 2.5، 5، 10 درصد و شاهد (آب مقطر)، بر روي جوانه زني 3 گياه کاهو، گندم و پياز به صورت طرح کاملا تصادفي با سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. با افزايش غلظت عصاره، درصد جوانه زني، سرعت جوانه زني، زمان رسيدن به 50 درصد جوانه زني، طول ريشه چه و ساقه چه، وزن تر و خشک گياهچه روند کاهشي داشت. بيشترين اثر بازدارندگي بر درصد جوانه زني در کاهو مشاهده شد. بيشترين و کمترين کاهش سرعت جوانه زني به ترتيب با 59.4 و 22.2 درصد مربوط به کاهو و پياز بود. همچنين بيشترين اثر بازدارندگي روي زمان رسيدن به 50 درصد جوانه زني در گياه گندم مشاهده شد. بيشترين اثر بازدارندگي بر طول ساقه چه و ريشه چه در گياه گندم به ترتيب با 88.5 و 80.1 درصد در غلظت 10 درصد نسبت به شاهد مشاهده شد. بيشترين کاهش وزن تر و خشک مربوط به گندم بود و اين نشان دهنده حساسيت بيشتر گندم نسبت به دو گياه ديگر است. در ضمن پياز کمترين حساسيت را نسبت به مواد آللوپاتيک گردو نشان داد. |
كليد واژه: آللوپاتي، گردو، جوانه زني، رشد گياهچه، کاهو، گندم، پياز |
نسخه قابل چاپ |