0

بانک مقالات زراعت و باغبانی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
جمعه 9 تیر 1391  7:10 PM

 

 8 : پژوهشهاي زراعي ايران خرداد و تير 1389; 8(2):225-234.
 
اثر تاريخ برداشت بر شاخص هاي کمي و کيفي ميوه زرشک بي دانه
 
فلاحي جبار*,رضواني مقدم پرويز,نصيري محلاتي مرضيه
 
* گروه زراعت، دانشكده كشاورزي، دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

محصول زرشک بي دانه از جمله گياهان بومي ارزشمندي است که فقط در ايران به عنوان يک محصول باغي پرورش داده مي شود. بنابراين مطالعه مسايل مرتبط با، به زراعي اين محصول از اهميت ويژه اي برخوردار است. در اين راستا در سال زراعي 1387-1386 آزمايشي در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار در منطقه سورند از توابع زيرکوه قاينات در استان خراسان جنوبي به اجرا درآمد. تيمارهاي آزمايشي شامل 4 تاريخ برداشت (19 شهريور، 10 مهر، 1 آبان و 22 آبان) بود. نتايج حاصله نشان داد که تيمارهاي مورد بررسي اثر معني داري بر شاخص هاي کمي (عملکرد محصول تر همراه شاخه، عملکرد محصول تر بدون شاخه، وزن تر شاخه، عملکرد محصول خشک، وزن تر صد حبه و وزن خشک صد حبه) و کيفي گياه (pH، درصد مواد جامد محلول، اسيديته و مقدار آنتوسيانين) داشت. بيشترين عملکرد ميوه تر و خشک در آخرين تاريخ برداشت حاصل شد. همچنين با تاخير در برداشت درصد مواد جامد محلول، مقدار آنتوسيانين ها و pH ميوه روندي افزايشي و اسيديته روندي کاهشي داشت. نتايج همبستگي نشان داد که بين pH و درصد مواد جامد موجود در عصاره ميوه همبستگي مثبت و بين pH و اسيديته همبستگي منفي وجود داشت. همچنين مقدار آنتوسيانين موجود در عصاره ميوه، با درصد مواد جامد محلول و pH همبستگي مثبت و با اسيديته همبستگي منفي نشان داد. بر اساس نتايج حاصله به نظر ميرسد بهترين تاريخ برداشت در منطقه از نظر شاخص هاي کمي و کيفي ميوه زرشک، تيمار 22 آبان ماه بود.

 
كليد واژه: زرشک بي دانه، تاريخ برداشت، pH، درصد مواد جامد محلول، اسيديته، آنتوسيانين
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها