پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
پنج شنبه 8 تیر 1391 5:00 PM
10 : پژوهش و سازندگي بهار 1383; 17(1 (پي آيند 62) در زراعت و باغباني):70-74. |
بررسي تغييرات مقدار فنلكل در واكنش دو رقم گندم مقاوم و حساس در برابر آلودگي به Puccinia striiformis |
بهروزين مهوش* |
* موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر |
مقدار كل فنل در عصاره برگ هاي اول دو رقم گندم) Mv?? مقاوم) و بولاني (حساس) در شرايط گلخانه اي و در زمان هاي 24، 48، 72، 100، و 216 ساعت بعد از مايه زني با اوردسپورهاي نژاد 150 E 134 زنگ زرد Puccinia striiformis) ( با در نظر گرفتن 4 تكرار (گلدان) براي هر تيمار، اندازه گيري فنل كل در برگ از معرف فولين و براي تهيه منحني استاندارد از اسيد كافئيك استفاده شد. مقدار جذب درطول موج 725 نانومتر با استفاده از دستگاه اسپكتروفتومتر خوانده شد. نتايج به دست آمده نشان داد كه مقدار فنل كل در رقم مايه زني از زمان 24 ساعت بعد از مايه زني افزايش داشت و اين افزايش تا زمان 144 ساعت همچنان ادامه يافت و در زمان 100 ساعت به اوج خود رسيد. مقدار فنل كل در زمان 216 ساعت بعد از مايه زني كاهش پيدا نمود و به حد تيمار خود رسيد. در رقم حساس بولاني مايه زني شده تغييري در مقدار فنل كل ديده نشد و اختلافي با تيمار شاهد خود نداشت |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |