پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
پنج شنبه 8 تیر 1391 4:58 PM
1 : پژوهش و سازندگي بهار 1383; 17(1 (پي آيند 62) در زراعت و باغباني):2-8. |
بررسي اثر پوشش هاي پليمري در بستهبندي مغز گردو |
تاج الدين بهجت* |
* موسسه تحقيقات فني و مهندسي كشاورزي |
از ميان خشكبار صادراتي كشور، مغز گردو به دلايل مختلف از جمله بستهبندي نامناسب، خيلي زود دستخوش تغييرات فيزيكي و شيميايي شده و كيفيت خود را از دست ميدهد. به منظور بررسي اثر بستهبندي مغز گردو بر كيفيت و ماندگاري آن، ابتدا پوست سبز گردو جدا و سپس به دو روش آفتابي و استفاده از دستگاه خشككن شد. بعد از آن مغز گردو در فيلمهاي پلاستيكي شفاف پلي وينيل كرايد (PVC) با ضخامت 250ميكرون، شفاف پلي اتيلن با دانسته پايين (LDPE/PA/LDPE) به ضخامت 90 ميكرون و نقرهاي رنگ پليآميد/ پلي پروپيلن (PA/PP) در ضخامت 65 ميكرون قرار گرفت. فيلمهاي مورد نظر با دستگاه بستهبندي نيمه خودكار ساخت داخل كشور با دو ميزان خلاء 0.85 kg/cm2, 0.72 بستهبندي و به مدت حدود يك سال در دماي محيط نگهداري شد. طي اين مدت مقادير عدد اسيدي، عدد پراكسيد، عدد يدي، انديس كرايس و شمارش كپك و مخمر اندازهگيري و با روش مقايسه ميانگينهاي دانكن با هم مقايسه شدند. نتايج جدول تجزيه واريانس نشان داد كه هر سه عامل اثر معنيداري بر صفات اندازهگيري شده داشتند. دو فيلم LDPE/PA/LDPE و PA/PP نسبت به شاهد (بدون بستهبندي) و فيلم PVC ، در حفظ كيفيت مغز گردو موثرتر بودند.با اختلاف بسيار كمي فيلم LDPE/PA/LDPE به PA/PP ارجحيت داشت. نمونههاي بستهبندي شده تحت خلاء نسبت به شاهد اختلاف بسيار معنيداري نشان دادند. با اختلاف كمي استفاده از دستگاه خشك كن به روش آفتابي برتري داشت. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |