0

بانک مقالات زراعت و باغبانی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
پنج شنبه 8 تیر 1391  4:34 PM

 3 : پژوهش و سازندگي تابستان 1385; 19(2 (پي آيند 71) در زراعت و باغباني):12-18.
 
تاثير pH محلول غذايي بر جذب آهن توسط چهار رقم انگور (.Vitis vinfera L)
 
ميرسليماني عباس*,تفضلي بندري عنايت اله
 
* دانشكده كشاورزي و منابع طبيعي داراب، دانشگاه شيراز
 
 

براي بررسي تاثير pH محلول غذايي بر جذب آهن توسط چهاررقم انگور به نام هاي عسكري، رطبي، سياه و ريش بابا، قلمه هاي ريشه دار شده اين چهاررقم را در ماسه شسته شده كشت كرده و جهت اعمال تيمارها از محلول غذايي نيم غلظت هوگلند با چهارسطح pH، 6، 7، 8 و 9 استفاده شد. براي مقايسه اثر تيمارها صفات كلروفيل و سبزينگي برگ، وزن تر و خشك اندام هوايي، وزن تر ريشه، ميزان آهن فعال و آهن كل ريشه، ساقه و برگ اندازه گيري شد. اين پژوهش درسالهاي 1381- 1380 در گلخانه و آزمايشگاه دانشكده كشاورزي دانشگاه شيراز و به صورت فاكتوريل 4×4 در قالب طرح كاملا تصادفي با 4 تكرار به اجرا در آمد. نتايج اين پژوهش نشان داد كه افزايش pH و غلظت بي كربنات محلول غذايي به صورت معني داري باعث كاهش كلروفيل و سبزينگي برگ هر چهار رقم شد. البته درهيچكدام از ارقام نشانه هاي كلروز مشاهده نگرديد. وزن تر و خشك اندامهاي هوايي هر چهاررقم در pH=7 بالاترين و در pH=9 كمترين مقدار بود. بالاترين ميزان آهن فعال برگ در pH=6 و كمترين آن در تمام ارقام در تيمار pH=9 مشاهده شد. به اين ترتيب مناسب ترين تيمار، pH=7 و مقاومترين رقم در برابر افزايش pH محيط رقم ريش بابا بود.

 
كليد واژه: انگور، pH، كلروز، كمبود آهن
 
 
 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها