پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
پنج شنبه 8 تیر 1391 4:30 PM
21 : پژوهش و سازندگي زمستان 1385; 19(4 (پي آيند73) در زراعت و باغباني):156-162. |
اثر آبياري قطره اي زير سطحي در افزايش WUE در آبياري برخي از محصولات كشاورزي |
نجفي پيام* |
* دانشگاه آزاد اسلامي خوراسگان، دانشكده كشاورزي |
افزايش كارآيي مصرف آب (WUE) در آبياري محصولات كشاورزي خصوصا در مناطق خشك و نيمه خشك حايز اهميت زيادي است. در اين راستا اصلاح روش هاي آبياري به همراه كاربرد مدل هاي تعيين نياز آبي گياهان كه برآورد صحيحي از ميزان آب مورد نياز گياهان و زمان مناسب آبياري ارايه دهند، در افزايش عامل فوق نقش بسزايي دارند. در اين تحقيق، به منظور ارزيابي اثرات استفاده از روش آبياري قطره اي زير سطحي در شرايط استفاده از مدل نياز آبي ET-HS، چهار محصول سيب زميني در دو رقم مارفونا و نويتا، گوجه فرنگي و بادمجان انتخاب و در قطعات جداگانه با طرح آزمايشي بلوك هاي كاملا تصادفي كشت گرديد. براي هر يك از محصولات فوق تيمارهاي آبياري قطره اي سطحي، آبياري قطره اي در عمق 15 سانتيمتر، آبياري قطره اي زير سطحي در عمق 30 سانتيمتر، آبياري سطحي جوي و پشته طراحي شد. در كليه تيمارها، از مدل نياز آبي ET-HS استفاده شد و دور و ميزان آب آبياري براساس آن تعيين گرديد. نتايج حاصل از اين تحقيق نشان مي دهد كه كاربرد همزمان آبياري قطره اي زير سطحي در محصولات مورد مطالعه منجر به افزايش قابل توجه كارآيي مصرف آب شده، به طوري كه براساس آزمون دانكن در سطح 5 درصد اختلاف معني دار بين اين تيمار با ساير تيمارها بوجود آمده است. |
كليد واژه: |
![]() |
نسخه قابل چاپ |