0

بانک مقالات زراعت و باغبانی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
پنج شنبه 8 تیر 1391  3:44 PM

 6 : پژوهش و سازندگي تابستان 1386; 20(2 (پي آيند 75) در زراعت و باغباني):43-49.
 
تاثير متيل جاسمونات در القاء مقاومت به سرمازدگي ميوه انار رقم ملس ترش ساوه
 
رنجبر حميد,ذوالفقاري نسب رحيم,قاسم نژاد محمود*,سرخوش علي
 
* گروه علوم باغباني، دانشکده کشاورزي، دانشگاه گيلان
 
 

حساسيت به سرمازدگي ميوه هاي انار مهمترين عامل محدودکننده نگهداري طولاني مدت در دماي پايين انبار مي باشد. بنابراين مقاوم کردن به سرمازدگي امکان نگهداري طولاني مدت ميوه ها را در دماي پايين فراهم مي کند. در اين مطالعه اثرات سطوح مختلف متيل جاسمونات (0، 8، 16و 24 ميکروليتر در هر ليتر فضاي ظرف) بر القاي مقاومت به سرمازدگي و نيز کيفيت داخلي ميوه انار رقم ملس ترش ساوه مورد ارزيابي قرار گرفت. صفات کيفي مختلف ميوه هاي تيمار شده طي دوره نگهداري ميوه ها در دماي پايين (2 درجه سانتي گراد) و نيز پس از پايان دوره انبارداري و نگهداري در دماي محيط مورد بررسي قرار گرفت. نتايج حاصل نشان داد که متيل جاسمونات باعث کاهش سرمازدگي، حفظ کيفيت ظاهري و جلوگيري از آب از دست دهي ميوه هاي انار مي گردد، بدون آنکه اثر نامطلوب روي کيفيت داخلي آن داشته باشد. با افزايش غلظت متيل جاسمونات ميزان سرمازدگي به طور معني داري کاهش مي يابد. بيشترين شاخص سرمازدگي در تيمار شاهد و کمترين آن در ميوه هاي تيمارشده با 24 ميکروليتر در ليتر متيل جاسمونات در دماي پايين انبار و نيز پس از بالا بردن دما مشاهده گرديد. از لحاظ ميزان کاهش وزن ميوه و ميزان ويتامين ث تفاوت معني داري بين ميوه هاي تيمار نشده و شاهد وجود داشت اما هيچگونه اختلاف معني داري بين آنها از لحاظ ميزان مواد جامد محلول و اسيديته قابل تيتراسيون عصاره ديده نشد. در مجموع ميوه هاي تيمار شده با 24 ميکروليتر در ليتر متيل جاسمونات بالاترين کيفيت ظاهري با بيشترين اثر بازدارندگي روي سرمازدگي را داشت.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها