پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
پنج شنبه 8 تیر 1391 3:34 PM
9 : پژوهش و سازندگي زمستان 1386; 20(4 (پي آيند 77) در زراعت و باغباني):72-82. |
تاثير اسموپرايمينگ روي جوانه زني بذور ارزن علوفه اي |
رياضي اعظم السادات*,شريف زاده فرزاد,احمدي علي |
* دانشگاه تهران |
پرايمينگ بذر يكي از تكنيك هاي رايج آبگيري براي افزايش كارآيي بذر مي باشد. در اين آزمايش، يافتن مناسب ترين شرايط پرايمينگ شامل مدت زمان، درجه حرارت و غلظت محلول پرايمينگ براي بذور سه گونه ارزن Panicum miliaceum، P. antidotale و Setaria italic مورد بررسي قرار گرفت. براي هر كدام از گونهها، بطور جداگانه آزمايش به صورت بلوك كامل تصادفي با 4 تكرار مورد استفاده قرار گرفت. تركيبهاي تيماري مورد بررسي براي هر گونه شامل الف) چهار سطح پتانسيل (4-، 8-، 12- و 16- بار) با استفاده از PEG 6000 (پلي اتيلن گليكول 6000)، ب) درجه حرارت با 4 سطح (15، 20، 25 و 20/30 (12ساعت /12ساعت) درجه سانتيگراد و ج) مدت زمان پرايمينگ (3، 7 و 14 روز) بودند. در مورد همه گونه هاي مورد آزمايش براي هر دو صفت درصد و سرعت جوانه زني، اثرات اصلي مدت زمان، درجه حرارت و سطوح پتانسيل پرايمينگ با احتمال 0.05 درصد معني دار شدند. نتايج بدست آمده نشان دادند كه هر سه گونه در پتانسيل 12- بار و مدت زمان 7 روز بهترين شرايط پرايمينگ را داشتند و در مورد درجه حرارت، بهترين دماي پرايمينگ براي بذور گونه هاي P. miliacoum، P. antidotale و S. italic به ترتيب دماهاي و 30/20 درجه سانتي گراد (12 (ساعت /12 ساعت)، 15 و 25 درجه سانتي گراد بود. |
كليد واژه: پرايمينگ بذر، ارزن، جوانه زني، درجه حرارت، مدت زمان |
![]() |
نسخه قابل چاپ |