0

بانک مقالات زراعت و باغبانی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
پنج شنبه 8 تیر 1391  3:29 PM

 14 : پژوهش و سازندگي بهار 1387; 21(1 (پي آيند 78) در زراعت و باغباني):101-109.
 
پيش تيمار هويج خشک شده با هواي گرم بوسيله آبگيري اسمزي
 
سليماني جابر*,امام جمعه زهرا,قاسم زاده حميدرضا
 
* مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان آذربايجان شرقي
 
 

آبگيري اسمزي، فرآيندي براي حذف قسمتي از آب مواد غذايي گياهي و حيواني با غوطه ور کردن در يک محلول غليظ يا هيپرتونيک است. اين فرايند اغلب به عنوان پيش فرآيند روش هاي مختلف خشک کردن مانند: خشک کردن با هواي گرم، خشک کردن خلايي، خشک کردن انجمادي، خشک کردن با مايکروويو و ... استفاده مي شود. بنابراين، در اين تحقيق نيز از اين فرآيند به عنوان پيش فرآيند خشک کردن با هواي گرم در هويج استفاده شده است. براي تعيين شرايط بهينه آبگيري اسمزي تاثير عوامل: دما، زمان، غلظت محلول، ميزان کلريد سديم و شربت گلوکز ورودي به داخل بافت هويج بررسي شد. تيمارهاي دمايي شامل 25، 40 و 55 درجه سانتيگراد و زمانها: 15، 30، 60، 120، 240 و 360 دقيقه بود. غلظت هاي انتخابي براي شربت گلوکز 30، 40 و 50% و غلظت هاي نمک طعام 5، 10 و 15% بود (براي تهيه محلول ها از نسبت هاي وزني استفاده گرديد). عمل اسمزي در دماي 40 و درجه سانتيگراد، به مدت 240 دقيقه بهترين نتيجه را از نظر ميزان آبگيري و مواد جامد محلول نشان داد. نتايج آزمايشات نشان داد که غلظت 50% شربت گلوکز + 5% نمک طعام بهترين غلظت از نظر آبگيري و کمترين ماده ورودي به بافت را نشان مي دهد.

 
كليد واژه: هويج، خشک کردن، آبگيري اسمزي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها