پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
پنج شنبه 8 تیر 1391 3:29 PM
12 : پژوهش و سازندگي بهار 1387; 21(1 (پي آيند 78) در زراعت و باغباني):88-95. |
اثر تيمارهاي پس از برداشت کلسيم بر پوست فرورفتگي ميوه ليموي (Citrus limon (L.) Burm) ليسبون در دماي سرمازدگي: يک بررسي بافت شناختي |
صفي زاده محمدرضا*,راحمي مجيد,رجايي هما |
* بخش توليدات گياهي، دانشکده کشاورزي و منابع طبيعي داراب |
با هدف کاهش آسيب سرمازدگي پس از برداشت و ارزيابي بافت شناختي سرمازدگي و مقاومت به آن، ليموهاي ليسبون قبل از اينکه به مدت 6 و 12 هفته در دماي 1.5 درجه سانتي گراد و رطوبت نسبي 90-85 درصد و يک هفته اضافه در دماي 20 درجه سانتي گراد نگهداري شوند، با محلول هاي تا 7.5 درصد (W/V) کلرور کلسيم توسط غوطه وري (15 درجه سانتي گراد، مدت 25 دقيقه) يا نفوذ در خلا (15 درجه سانتي گراد، 33- کيلو پاسکال، به مدت 10 دقيقه) تيمار شدند. پس از 12 هفته نگهداري، تيمارهاي غوطه وري در 3 درصد کلرور کلسيم و نفوذ در خلا با 1.5 درصد کلرور کلسيم موثرترين بودند و شدت پوست فرورفتگي را به ترتيب 58.9 و 53.2 درصد کاهش دادند. پوست فرورفتگي به صورت تخت شدن پارانشيم و فروريختن اپيدرم و تعداد متغيري از لايه هاي سلولي زير اپيدرم که بين غده هاي روغني گسترده شده بود، بروز نمود. اولين علايم صدمه سلولي با سلول هاي فرورفته در بالاي غده هاي روغني و تراوش جانبي محتويات غده هاي روغني مرتبط بودند، احتمالا نشان مي دهد که منشا لايه هاي سلولي صدمه ديده، پارگي غده روغني مي باشد. ديواره هاي سلولي اپيدرم، زير اپيدرم و پارانشيم ميوه هاي تيمار شده با کلسيم بعد از نگهداري در دماي سرد رنگ بيشتري گرفتند که احتمالا شاهدي براي ورود کلسيم به داخل ميوه مي باشد. اين نتايج با نقش کلسيم در چسبندگي سلول به سلول و ويژگي هاي استحکام در گياهان هم خواني داشتند. |
كليد واژه: .Citrus limon L، پوست فرورفتگي، تيمارهاي پس از برداشت کلسيم، بافت شناختي |