پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
پنج شنبه 8 تیر 1391 3:21 PM
10 : پژوهش و سازندگي پاييز 1387; 21(3 (پي آيند 80) در زراعت و باغباني):69-76. |
بررسي اثرات روش هاي مختلف توليد بر برخي از صفات سه رقم پياز در قالب طرح استمرار توليد در منطقه جيرفت |
ميرزائي يداله,خدادادي محسن* |
* موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر |
اين تحقيق در سال 1382 جهت دست يابي به بهترين روش توليد و تعيين مناسب ترين رقم پياز به منظور استفاده در کشت پاييزه و در قالب طرح استمرار توليد با استفاده از يک آزمايش استريپ پلات در قالب بلوک هاي کامل تصادفي در چهار تکرار در منطقه جيرفت اجرا گرديد. فاکتورهاي مورد بررسي در اين آزمايش شامل سه رقم پياز روز کوتاه که عبارت بودند از: پريماورا (Primavera)، ساواناسوئيت (Savanah sweet) و تگزاس ارلي گرانو 502 پي آر – آر (Texas Early Grano 502 PRR) که در کرت هاي افقي قرار داشتند و سه روش توليد پياز شامل کشت نشا، کشت آنيون ست و کشت مستقيم بذر که در کرت هاي عمودي قرار داشتند. تهيه نشا ارقام از منطقه سردسير اطراف جيرفت (ساردوئيه) در 20 تير ماه انجام پذيرفت و براي تهيه آنيون ست از پيازچه هاي ريز به قطر 1.5-2 سانتي متر از محصول توليد شده در فصل بهار منطقه استفاده گرديد. عمليات کاشت در سه روش توليد در 20 شهريور ماه به صورت همزمان انجام شد. برداشت محصول در اسفند ماه انجام پذيرفت. با توجه به نتايج اين تحقيق مناسب ترين رقم پياز جهت استفاده در طرح استمرار توليد پياز در هر سه روش توليد رقم پريماورا بود. در اين تحقيق مناسب ترين روش توليد، روش نشاکاري تعيين شد و تيمار پريماورا در کشت نشايي با عملکرد 95.1 تن در هکتار برترين تيمار بوده و در منطقه قابل توصيه مي باشد. |
كليد واژه: پياز خوراکي، روش توليد، رقم، بذر، آنيون ست، نشا |
نسخه قابل چاپ |