0

بانک مقالات زراعت و باغبانی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
پنج شنبه 8 تیر 1391  3:17 PM

 5 : پژوهش و سازندگي زمستان 1387; 21(4 (پي آيند 81) در امور زراعت و باغباني):34-39.
 
شناسايي عوامل پوسيدگي قارچي ميوه کيوي در سردخانه
 
طاهري حسين*,ارشاد جعفر,فيفايي رضا
 
* موسسه تحقيقات مركبات كشور
 
 

كيوي يكي از محصولات باغي است كه ميوه آن مي بايستي حداكثر 48-24 ساعت پس از برداشت به سردخانه انتقال داده شود. ميوه كيوي نيز مانند بسياري از محصولات باغي در زمان انبارداري در سردخانه به برخي از قارچ ها آلوده مي شود و بيماري هاي انباري يكي از مشكلات عمده آن مي باشد. طبق بررسي هاي به عمل آمده كپك خاكستري ناشي از Botrytis cinerea  مهمترين بيماري انباري كيوي در دنيا مي باشد. به منظور شناسايي عوامل پوسيدگي قارچي ميوه کيوي پس از برداشت ميوه هر هفته از انبارها و سردخانه هاي مختلف نمونه برداري  شد و در آزمايشگاه باكشت نمونه ها روي محيط غذايي PDA عوامل بيماري زاي زيرخالص سازي و با استفاده از كليدهاي معتبر شناسايي شدند.
Botrytis cinerea، Alternaria alternata، P. digitatum، Penicillium italicum و Mucor sp.
آزمون بيماريزايي قارچ هاي بوتريتيس، پنيسليوم در دماي 5 و 20 درجه و آلترناريا در 20 درجه سانتيگراد با سوسپانسيون اسپور مثبت بود.

 
كليد واژه: کيوي، پوسيدگي انباري، Penicillium italicum, P. digitatum, Mucor sp. Alternaria alternata, Botrytis cinerea
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها