0

مقالات منابع طبیعی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات منابع طبیعی
پنج شنبه 8 تیر 1391  11:39 AM

 7 : پژوهش و سازندگي تابستان 1385; 19(2 (پي آيند 71) در منابع طبيعي):52-56.
 
بررسي تركيب و خواص ضدميكروبي اسانس آويشن شيرازي (Zataria mulrifolra)
 
صادق زاده ليلا,سفيدكن فاطمه*,اوليا پرويز
 
* موسسه تحقيقات جنگل ها و مراتع
 
 

آويشن شيرازي با نام علمي Zataria mulrifolra يك گونه گياه درختچه اي معطر است كه در مناطق جنوبي ايران مي رويد. در اين تحقيق اثر ضد ميكروبي و همچنين تركيب هاي تشكيل دهنده اسانس اين گياه مورد بررسي قرار گرفته است.
ابتدا سرشاخه گلدار آويشن شيرازي، در زمان گلدهي كامل از اطراف شيراز (استان فارس) جمع آوري شده و سپس اسانس به روش تقطير با آب
(Hydro-distillation) استخراج گرديد. تجزيه و شناسايي تركيب هاي تشكيل دهنده اسانس حاصل توسط دستگاه هاي GC-MS و GC صورت گرفت كه نتايج آن وجود درصد بالايي از تركيب هاي ضدميكروبي را در اسانس اين گياه نشان مي دهد. به نظر مي رسد حضور 52.4% تيمول و 6.1% كارواكرول در اسانس آويشن شيرازي باعث وجود خواص ميكروبي آن مي شود. براي بررسي اثر ضد ميكروبي اسانس آويشن شيرازي، با استفاده از DMSO غلظت هاي 12.5% و 5% از اسانس تهيه شده و به روش ديسك ديفيوژن اثر اين غلظت ها بر روي رشد دو نوع ميكروب (Salmonella paratyphi) با اندازه گيري قطر عدم هاله رشد، بدست آمد. ميكروب هاي مورد مطالعه عبارت بودند از S. Paratyphi A و B نتايج حاصل از اين مرحله نشان داد كه غلظت هاي 12.5% و 5% اسانس آويشن شيرازي باعث ايجاد هاله عدم رشد به ترتيب به مقادير صفر، 9.3 ميلي متر و 15.6 ميلي متر براي S. Paratyphi و 8 ميلي متر، 8.6 ميلي متر و 21.6 ميلي متر براي S. Paratyphi B مي شود. نتايج حاصل نشان از قدرت مهاركنندگي و ميكروب كشي بالاي اسانس Zataria multiflora داشت.

 
كليد واژه: ، اسانس، اثرات ضد ميكروبي، تيمول، سالمونلا پاراتيفي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها