0

مقالات منابع طبیعی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات منابع طبیعی
پنج شنبه 8 تیر 1391  10:50 AM

 

 6 : پژوهش و سازندگي بهار 1387; 21(1 (پي آيند 78) در منابع طبيعي):51-55.
 
تعيين کيفيت علوفه Hedysarum coronarium در مراحل مختلف فنولوژي
 
ابرسجي قاسم علي*,شاهي قدرت اله,پاسندي محمد
 
* مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان گلستان
 
 

شناسايي کيفيت و ارزش غذايي گياهان به دليل اهميت آنها در تغذيه دام کمک موثري در توصيف جيره غذاي دام مي نمايد. نظر به اينکه عوامل مختلفي از جمله مراحل مختلف فنولوژي رشد گياه روي ارزش غذايي گياهان تاثير مي گذارد. در اين تحقيق کيفيت گونه گياهي Hedysarum coronarium (سولا) که از گونه هاي علوفه اي با ارزش مي باشد در سه مرحله فنولوژي رشد رويشي، گلدهي و زمان رسيدن کامل بذر مورد بررسي قرار گرفت. سولا گياهي پايا از خانواده بقولات است که علوفه آن به صورت سيلو شده و يا خشک مورد استفاده دام قرار مي گيرد. جهت آناليز اين گياه، ابتدا نمونه هاي گياهي در سه مرحله شامل رشد رويشي، گلدهي و رسيدن بذر جمع آوري و سپس نمونه ها بلافاصله به آزمايشگاه منتقل و در آزمايشگاه با روشهاي معمول و استاندارد اقدام به اندازه گيري فاکتورهاي ماده خشک، پروتئين خام، چربي خام، الياف خام، خاکستر و انرژي خام گرديد. نتايج حاصله نشان داد تفاوت معني داري در فاکتورهاي ماده خشک، پروتئين خام، چربي خام، الياف خام، خاکستر و انرژي خام (در سطح احتمال 1%) در مراحل مختلف فنولوژي وجود دارد. در اين گونه کيفيت علوفه در مرحله رويشي بيشتر از کيفيت علوفه در مرحله گلدهي و بذردهي مي باشد. ميزان پروتئين خام اين گونه در مرحله رويشي برابر 16.67 درصد و با بالغ شدن گياه ميزان پروتئين خام کاهش يافته و در مرحله رسيدن بذر به حداقل خود يعني 6.98 درصد مي رسد. از اين رو با توجه به خوشخوراکي اين گياه براي گاو و گوسفند و همچنين عملکرد بالا و ارزش غذايي خوب، استفاده از آن در برنامه هاي توليد علوفه توصيه مي گردد.

 
كليد واژه: Hedysarum coronarium، کيفيت علوفه، مراحل فنولوژي، گرگان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها