0

بانک مقالات بینایی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات بینایی
پنج شنبه 8 تیر 1391  9:04 AM

 3 : بينا پاييز 1381; 8(1 (پي در پي 29)):22-32.
 
مقايسه آزمايش تعيين حساسيت باكتري هاي عامل زخم عفوني قرنيه نسبت به چند نوع آنتي بيوتيك
 
جهادي حسيني حميدرضا,خوش نيت حميد,موحدان حسين,نجابت محمود,صلوتي رامين,عطارزاده جوزاني عباس,عبودي برات,قائمي زهرا,حسيني قربان علي
 
 
 

پيشينه و هدف: تشخيص و درمان به هنگام زخم قرنيه يكي از فوريت‏هاي مهم در چشم‏پزشكي است. اين مطالعه به منظور مقايسه ميزان مقاومت باكتري‏هاي جداشده از چشم‏هاي مبتلا به زخم عفوني قرنيه نسبت به آنتي‏بيوتيك‏هاي مطرح در درمان اين بيماري، در محيط آزمايشگاهي انجام شد.
مواد و روش‏ها: تحقيق حاضر بر روي 100 چشم مبتلا به زخم عفوني قرنيه انجام شد. پس از تشخيص احتمالي زخم عفوني قرنيه و گرفتن نمونه از ناحيه فعال زخم، ضمن تهيه اسمير مستقيم، نمونه‏ها به محيط‏هاي كشت منتقل و در دماي مناسب انكوبه ‏شدند. در موارد كشت مثبت باكتري، نوع آن تعيين و آزمايش آنتي‏بيوگرام نسبت به پنج داروي سيپروفلوكساسين، افلوكساسين، آميكاسين، جنتامايسين و سفازولين انجام شد. نمونه‏ها در موارد كشت‏منفي از نظر باكتري، در محيط‏هاي كشت از نظر رشد قارچ انكوبه ‏شدند. ويؤگي‏هاي فردي بيماران، فراواني استفاده از آنتي‏بيوتيك موضعي و مدت بين شروع علايم تا مراجعه، در كل بيماران بررسي شدند. عوامل زمينه‏اي ابتلا به زخم قرنيه و ويؤگي‏هاي باليني زخم در موارد باكتريايي ثابت‏شده نيز بررسي شدند. نتايج به دست آمده با آزمون فيشر و آزمون مربع كاي ارزيابي شدند.
يافته‏ها: بيماران شامل 57 درصد مرد و 43 درصد زن بودند. در 56 درصد موارد، كشت مثبت شد كه شامل 40 درصد باكتري و 16 درصد قارچ بود. ميانگين فاصله شروع علايم تا مراجعه، 4/10 روز (30-1 روز) بود و 83 درصد بيماران قبل از مراجعه، از قطره‏هاي مختلف آنتي‏بيوتيك استفاده كرده بودند. باكتري‏هاي جداشده در 95 درصد به افلوكساسين، 5/92 درصد به سيپروفلوكساسين، 5/92 درصد به آميكاسين، 65 درصد به جنتامايسين، 5/62 درصد به سفازولين و 85 درصد به حداقل يكي از دو داروي جنتامايسين و سفازولين حساس بودند. از باكتري‏هاي جداشده، 45 درصد استافيلوكوك كواگولازمنفي و 25 درصد پسودوموناس بودند كه 40 درصد از پسودوموناس‏ها نسبت به هر دو داروي جنتامايسين و سفازولين مقاوم و 100 درصد آن‏ها نسبت به هر يك از سه داروي ديگر حساس بودند. در استفاده توام از جنتامايسين و سفازولين، با فرض اين كه حساسيت باكتري به حداقل يكي از آن‏ها كافي باشد؛ مقايسه حساسيت كل باكتري‏ها به اين تركيب با هر يك از سه داروي سيپروفلوكساسين، افلوكساسين و آميكاسين به تنهايي، اختلاف آماري معني‏داري نداشت در حالي كه اين مقايسه در مورد پسودوموناس‏ها، اختلاف آماري معني‏داري داشت.
نتيجه‏گيري: داروهاي سيپروفلوكساسين، افلوكساسين و آميكاسين در محيط آزمايشگاهي، با درصد بالا بر روي انواع باكتري‏هاي عامل زخم قرنيه موثرند. دو داروي جنتامايسين و سفازولين به دليل فراواني بالاي مقاومت ميكروبي، هيچ‏كدام به تنهايي به عنوان درمان تجربي (empirical) زخم باكتريايي قرنيه مناسب نمي‏باشند اما تجويز توام آن‏ها به جز در مورد پسودوموناس، هم‏چنان بر طيف وسيعي از باكتري‏هاي عامل زخم قرنيه موثر است.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها