0

بانک مقالات بینایی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات بینایی
دوشنبه 5 تیر 1391  11:27 PM

 17 : بينا تابستان 1385; 11(4 (پی در پی 45)):553-557.
 
گزارش دو مورد عفونت قرنيه به دنبال مصرف استروييد موضعي در مبتلايان به هيدروپس حاد
 
نظري روشنك,جوادي محمدعلي*
 
* تهران، پاسداران، بوستان نهم، بيمارستان لبافي نژاد مركز تحقيقات چشم
 
 

هدف: معرفي دو بيمار مبتلا به هيدروپس حاد قرنيه که به دنبال مصرف استروييد موضعي، دچار عفونت شديد قرنيه شدند و در يک مورد نيز اندوفتالميت روي داد.
معرفي بيماران: بيمار اول مرد 44 ساله اي است که با درد و کاهش ديد چشم مراجعه نمود. ديد بيمار در زمان مراجعه، در حد درک حرکت دست بود. وي قبل از مراجعه به اين مرکز، به علت هيدروپس حاد، به مدت يک هفته تحت درمان با قطره بتامتارون 0.1 درصد 4 بار در روز قرار داشت. بيمار با تشخيص باليني زخم قرنيه به دنبال هيدروپس حاد در زمينه کراتوگلوبوس بسترس شد و تحت درمان قرار گرفت. به رغم درمان دارويي، عفونت به اتاق قدامي چشم گسترش يافت و قرنيه بيمار سوراخ شد که به طور اورژانس تحت پيوند قرنيه قرار گرفت. بيمار دوم، خانم 28 ساله اي با قوز قرنيه شناخته شده است که به علت درد چشم همراه با اشک ريزش و افت ناگهاني ديد چشم چپ، از 4 روز قبل، با تشخيص هيدروپس حاد، تحت درمان با قطره بتامتازون 0.1 درصد و قطره کلرور سديم 5 درصد قرار داشت. بيمار با تشديد درد و قرمزي چشم و ترشح چرکي از چشم مزبور، به بيمارستان لبافي نژاد مراجعه نمود و با تشخيص زخم عفوني قرنيه بستري شد. ديد بيمار در زمان مراجعه، در حد درک نور بود. به رغم درمان هاي لازم، درگيري حفره زجاجيه و اندوفتالميت رخ داد. عمل پيوند قرنيه ناموفق بود و در نهايت چشم دچار تايزيس
(phthisis) شد.
نتيجه گيري: در صورت بروز هيدروپس حاد در زمينه قوز قرنيه يا ساير اکتازي هاي قرنيه، به علت از هم گسيختگي مقاومت قرنيه و سد اپي تليومي و اندوتليومي آن، قرنيه مستعد کراتيت عفوني است. تجويز استروييد موضعي در اين موارد مي تواند منجر به ايجاد زخم قرنيه شود؛ بنابراين توصيه مي گردد که در اين موارد از تجويز استروييد موضعي، خودداري شود.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها