پاسخ به:بانک مقالات بینایی
دوشنبه 5 تیر 1391 9:58 PM
7 : بينا پاييز 1390; 17(1 (پي در پي 66)):45-53. |
|
موفقيت آناتوميك عمل اسکلرال باکلينگ با و بدون رتينوپكسي |
|
رمضاني عليرضا*,اشترنخعي پريسا,انتظاري سيدمرتضي,مولازاده آرمان,ياسري مهدي |
|
* تهران، پاسداران، بوستان نهم، خيابان پايدارفرد (خيابان امير ابراهيمي)، پلاک 23، مرکز تحقيقات چشم |
|
هدف: مقايسه نتايج آناتوميك جراحي اسكلرال باكل با و بدون رتينوپكسي در درمان بيماران مبتلا به جداشدگي رگماتوژن شبكيه.
روش پژوهش: اين مطالعه به صورت گزارش موارد مداخله اي و مقايسه اي گذشته نگر بر روي ?? بيمار فاکيک مبتلا به جداشدگي شبكيه انجام شده است. رتينوپکسي در ?? بيمار (?? بيمار به صورت ليزر فوتوكواگولاسيون و ? بيمار کرايوتراپي) به عمل آمده و براي ?? بيمار انجام نشده بود. اين دو گروه از نظر ميزان موفقيت آناتوميک و بينايي و هم چنين از نظر پيدايش ادم سيستوييد و چروکيدگي ماكولا با هم مقايسه شدند.
يافته ها: متوسط مدت پي گيري در گروه با رتينوپكسي 11±8.6 ماه، (ميانه 7.5 ماه) در گروه بدون رتينوپكسي 13.1±10.2 ماه (ميانه 8.4 ماه) بود. جداشدگي مجدد در گروه بدون رتينوپكسي براي ? بيمار (13.3 درصد) و در گروه با رتينوپكسي در ? بيمار (14.6 درصد) اتفاق افتاد که اين تفاوت دو گروه از نظر آماري معني دار نبود (P>0.9). بين دو گروه از نظر نتايج حدت بينايي در ? ماه و پي گيري نهايي و هم چنين از نظر پيدايش ادم سيستوييد ماكولا يا چروکيدگي ماكولا تفاوت معني داري وجود نداشت. ميزان بهبود ديد در گروه با رتينوپكسي 0.43±0.48 لوگمار و در گروه بدون رتينوپكسي 0.47±0.69 لوگمار محاسبه گرديد.
نتيجه گيري: در ترميم جداشدگي شبکيه، انجام رتينوپكسي در جراحي اسكلرال باكل سود بيش تري براي افزايش موفقيت آناتوميك يا بينايي به ويژه در پي گيري کوتاه مدت عمل ندارد. ضروري است نتايج اين تحقيق در يک کارآزمايي باليني با پي گيري طولاني تر تاييد گردد.
|
|
كليد واژه: |
|
![](http://sid.ir/fa/image/PDF.gif) |
نسخه قابل چاپ
|