0

مقالات پژوهش آب در كشاورزي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات پژوهش آب در كشاورزي
پنج شنبه 1 تیر 1391  11:02 AM

 7 : پژوهش آب در كشاورزي (علوم خاك و آب) 1389; 24(2 (ب)):155-162.
 
بررسي اثر حذف آبياري در مراحل رشد زردآلو بر عملكرد كمي و كيفي محصول و كارآئي مصرف آب
 
رضوي رقيه*,ناصري لطفعلي
 
* كيلومتر 3 جاده اروميه به سلماس، مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان غربي، كدپستي: 5716964455
 
 

به منظور بررسي اثر حذف آب آبياري در برخي مراحل رشد زردآلو بر عملكرد كمي و كيفي و همچنين تعيين كارآئي مصرف آب، آزمايشي به صورت طرح بلوك هاي كامل تصادفي در چهار تيمار و چهار تكرار از سال 1388 به مدت دو سال در ايستگاه تحقيقاتي كهريز اجرا شد. تيمارهاي مورد بررسي شامل E1، آبياري در كليه مراحل رشد E2، حذف آب آبياري تا مرحله سخت شدن هسته و سپس آبياري تا پايان فصل رشد E3، آبياري از شروع فصل رشد و سپس حذف آب آبياري در مرحله سخت شدن هسته و سپس آبياري تا پايان فصل رشد E4، آبياري از شروع فصل رشد و سپس حذف آب آبياري 15 روز قبل از برداشت و سپس آبياري تا پايان فصل رشد بود. درختان منتخب زردآلو از رقم عسگرآباد با طول عمر 10 ساله بود و آبياري به روش آبفشان (بابلر) انجام شد. پس از رسيدن ميوه، برداشت محصول انجام شد، سپس حجم آب آبياري تا پايان فصل رشد اندازه گيري شد. مقادير عملكرد كمي و كيفي و كارآيي مصرف آب تيمارهاي مختلف مورد تجزيه و تحليل آماري قرار گرفت. نتايج تجزيه و تحليل آماري نشان داد كه اثر تيمار حذف آب آبياري بر روي عملكرد و كارايي مصرف آب آبياري در سطح %1 معني دار شد و تيمار E3 داراي بيشترين عملكرد به مقدار 14767.88 كيلوگرم در هكتار و بيشترين كارايي مصرف آب به مقدار 2.69 كيلوگرم بر مترمكعب بود و نسبت به ساير تيمارها در كلاس بالاتري قرار داشت. اثر تيمار حذف آب آبياري بر روي آب نسبي برگ و نسبت گوشت به هسته در سطح %5 معني دار شد، طوري كه تيمار E3 داراي آب نسبي برگ و نسبت گوشت به هسته بيشتري به ترتيب به مقدار 0.73 و 18.19 شد.

 
كليد واژه: زردآلو، حذف آبياري، مراحل رشد، كارايي مصرف آب، عملكرد كمي و كيفي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها