پاسخ به:مقالات پژوهش آب در كشاورزي
پنج شنبه 1 تیر 1391 11:01 AM
6 : پژوهش آب در كشاورزي (علوم خاك و آب) 1389; 24(2 (ب)):145-153. |
اثر کيفيت آب آبياري بر عملكرد و برخي اجزاي عملكرد گرمك به روش آبياري قطره اي |
فيضي محمد*,فرخنده عباس,مصطفي زاده فرد بهروز,موسوي سيدفرهاد |
* اصفهان، مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان اصفهان، بخش تحقيقات آب و خاک |
امروزه با توجه به اهميت آب و كمبود منابع آب در كشور، استفاده از منابع موجود به صورت صحيح و كاربرد آبهاي نامتعارف يكي از مهمترين راه كارها در بخش كشاورزي مي باشد. با استفاده از سيستم هاي آبياري تحت فشار و اعمال مديريت صحيح آن ها در مناطق با آبهاي نامتعارف مي توان گام موثري در افزايش توليد محصولات كشاورزي و صرفه جويي در ذخاير آبي نمود. به منظور بررسي اثر شوري آب آبياري بر روي گياه گرمك با روش آبياري قطره اي آزمايشي طي دو سال زراعي، در ايستگاه تحقيقات زهكشي و اصلاح اراضي رودشت اصفهان با سه سطح شوري آب آبياري: 2، 5 و 8.3 دسي زيمنس بر متر در سه تكرار و به صورت بلوكهاي كامل تصادفي اجرا گرديد. تجزيه و تحليل داده ها نشان داد كه افزايش شوري آب آبياري موجب كاهش معني دار عملكرد ميوه تازه، عملكرد در واحد سطح، تعداد ميوه و ميانگين وزن ميوه شد. ميانگين عملكرد در واحد سطح با افزايش شوري آب آبياري به ترتيب 45.2، 40.2 و 33.9 تن در هكتار بود. ميزان كاهش عملكرد ميوه در تيمارهاي شوري آب آبياري 5 و 8.3 دسي زيمنس بر متر نسبت به تيمار 2 دسي زيمنس بر متر بترتيب 11.1 و 25 درصد بود. آستانه تحمل به شوري عصاره اشباع خاك براي گياه گرمك با روش آبياري قطره اي 2.3 دسي زيمنس بر متر برآورد گرديد. همچنين درصد كاهش عملكرد به ازاي افزايش هر واحد شوري عصاره اشباع خاك حدود 11.7 درصد بدست آمد. |
كليد واژه: آبياري قطره اي، گرمك، شوري، حد آستانه |
نسخه قابل چاپ |