0

بانک مقالات بیماریهای گیاهی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات بیماریهای گیاهی
دوشنبه 29 خرداد 1391  10:18 PM

 10 : بيماريهاي گياهي دی1383; 40(4-3):327-343.
 
بررسي روند پيشرفت بيماري لكه گرد برگ چغندرقند با استفاده از مدلهاي اپيدميولوژيكي
 
مدنيان محمدي ريحانه,ميناسيان واهه*,صفايي ناصر,محمودي سيدباقر,شريفي حميد
 
 
 

مطالعه روند پيشرفت بيماري لکه گرد برگ چغندرقند ناشي از Cercospora beticola با ايجاد اپيدمي مصنوعي، در يک رقم مقاوم خارجي و لاينهاي 7112، 261، 191 و 236 در قالب يک طرح بلوکهاي کامل تصادفي با چهارتکرار درمنطقه صفي آباد دزفول و در دو سال زراعي متوالي 80-1379 و 81-1380 انجام شد. مقايسه برازش مدلهاي شناخته شده در اپيدميولوژي بيماريهاي گياهي با استفاده از مدلهاي تک مولکولي، لوجستيک، گومپرتز، لوگ – لوجستيک و ويبول صورت گرفت. نتايج برازش داده هاي مربوط به پيشرفت بيماري در رقم و لاينهاي مذکور نشان داد که در سال اول مدل هاي لوجستيک و لوگ لوجستيک بيشترين برازش را با داده هاي واقعي مربوط به پيشرفت بيماري نشان دادند. در سال دوم مدل هاي لوجستيک، لوگ لوجستيک و گومپرتز کارآيي بيشتري در توصيف پيشرفت بيماري داشتند. در تجزيه و تحليل داده هاي مربوط به هر سال مدل لوگ لوجستيک در مقايسه با ساير مدل ها بيشترين کارآيي را در توصيف مراحل پيشرفت بيماري نشان داد و مدل هاي تک مولکولي و ويبول فاقد کارآيي لازم در اين زمينه بودند.

طي دو سال تحقيق حاضر مشخص شد که بيماري از اواسط اسفند ماه ظاهر شده و تا اواسط خرداد پيشرفت مي کند. با توجه به اينکه برداشت چغندرقند در خوزستان همه ساله از اوايل ارديبهشت ماه شروع مي شود، به منظور کاهش ميزان خسارت بيماري تاريخ برداشت مزارع آلوده بايستي در اولويت قرار گيرد.

 
كليد واژه: چغندرقند، لكه گرد برگ، Cercospora beticola، مدلهاي اپيدميولوژي، تك مولكولي، لوجستيك، لوگ - لوجستيك، گومپرتز، ويبول
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها