پاسخ به:بانک مقالات بیماریهای گیاهی
دوشنبه 29 خرداد 1391 10:00 PM
3 : بيماريهاي گياهي 1386; 43(3 (پياپي 171)):312-324. |
شناسايي گونه هاي Monilinia همراه با پوسيدگي قهوه اي ميوه هاي دانه دار و هسته دار در گيلان |
هاشمي باباحيدري سيدعبداله,خداپرست سيداكبر*,بني هاشمي ضياالدين |
در سال هاي 1384 و 1385 به منظور شناسايي عوامل پوسيدگي قهوه اي ميوه در گيلان، از ميوه هاي موميايي شده، ميوه هاي در حال پوسيدگي، شكوفه ها و سرشاخه هاي درختان ميوه هسته و دانه دار مشكوك به آلودگي نمونه برداري شد. قارچ عامل بيماري روي محيط RDA كشت گرديد و مشخصات آنامورف مانند رنگ و اندازه اسپورودوكيوم، رنگ و سرعت رشد پرگنه، نحوه اسپورزايي، لوب دار بودن يا نبودن حاشيه پرگنه، اندازه كنيديوم هاي تشكيل شده روي ميوه و محيط كشت، نحوه جوانه زني كنيديوم ها، تعداد لوه تندش و فاصله نخستين انشعاب از كنيديوم ها براي هر جدايه برآورد گرديد. بر اساس مقايسه نتايج بدست آمده با مشخصات گونه هاي معرفي شده در منابع معتبر، گونه هاي Monilinia laxa و M. fructigena از ميوه هاي گيلاس، الو و سرشاخه هاي هلو و گونه M. fructigena از ميوه هاي به، گلابي و گلابي محلي، ازگيل ژاپني و ازگيل شناسايي شد. بر اساس اين نتايج، گيلاس به عنوان ميزبان جديد M. laxa و M. fructigena و آلو، گلابي محلي (خوج)، ازگيل ژاپني و ازگيل به عنوان ميزبان هاي جديد M. fructigena در ايران معرفي مي گردند. همچنين M. laxa گونه جديدي براي ميكوفلور استان گيلان معرفي مي شود. |
كليد واژه: M. fructigena، Monilinia laxa، پوسيدگي قهوه اي، ميوه هاي هسته دار و دانه دار |
نسخه قابل چاپ |