0

مقالات بیماریهای پوست

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست
دوشنبه 29 خرداد 1391  3:55 PM

 2 : بيماريهاي پوست زمستان 1385; 9(4 (پياپي 38) ):308-312.
 
مقايسه اثر بخشي کرايوتراپي و تري کلرواستيک اسيد در درمان لنتيگوي آفتابي دست
 
رضيعي مرتضي,بليغي كامران,شبان زاده دهكردي حسين*,محمودرباطي رضا
 
* تهران، ميدان وحدت اسلامي، بيمارستان رازي، گروه پوست
 
 

زمينه و هدف: لنتيگوي آفتابي يکي از حالت هاي شايع و خوش خيم افزايش ملانوسيت ها است که معمولا در افراد ميان سال و مسن تظاهر مي يابد و موجب نگراني آن ها مي شود. هدف ازاين مطالعه بررسي مقايسه اي اثربخشي و ايمني کرايوتراپي و اسيد تري کلرواستيک در درمان لنتيگي آفتابي پشت دست بود.
روش اجرا: در اين کارآزمايي باليني ضايعه هاي لنتيگوي پشت دست 33 بيمار به صورت تصادفي تحت درمان با کرايوتراپي يا محلول اسيد تري کلرواستيک 33% قرار گرفت. قبل و بلافاصله بعد از درمان و هم چنين دو ماه بعد از درمان از ضايعه ها عکس برداري شد. ميزان بهبودي و بروز عوارض جانبي با استفاده از آزمون مربع کاي مورد مقايسه قرار گرفت.
يافته ها: 25 بيمار مطالعه را به پايان رساندند که کرايوتراپي در مقايسه با اسيد تري کلرواستيک پاسخ درماني بارزتري داد
(P=0.025). اما اين درمان دردناک تر بود و بهبود ضايعه ها زمان طولاني تري لازم داشت. در دو روش درماني ميزان هيپرپيگمانتاسيون پس از درمان تقريبا يکسان بود. نتايج درماني در بيماران با تيپ پوستي پايين تر به طور واضحي به تر بود.
نتيجه گيري: کرايوتراپي در مورد لنتيگوي آفتابي پشت دست در مقايسه با اسيد تري کلرواستيک در افراد با تيپ پوستي پايين تر روش به تر درمان به نظر مي رسد. عارضه اصلي درمان، به ويژه در افراد با تيپ پوستي بالا هيپرپيگمانتاسيون است. در مجموع، مهم ترين معيار براي درمان بيماران با کرايوتراپي با اسيد تري کلرواستيک تيپ پوستي آنان است.

 
كليد واژه: کرايوتراپي، لنتيگو، اسيد تري کلرواستيک
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها