0

مقالات بيماريهاي پستان ايران

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بيماريهاي پستان ايران
دوشنبه 29 خرداد 1391  3:43 PM

 2 : بيماريهاي پستان ايران زمستان 1387; 1(3):17-23.
 
مروري بر مطالعات انجام شده در زمينه اثربخشي مداخلات آموزش بهداشت براي اصلاح رفتار زنان در انجام خودآزمايي پستان
 
شمس محسن,فياض بخش احمد*,صفاري محسن
 
* تهران، خيابان پورسينا، ساختمان جديد دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي تهران، طبقه چهارم، گروه علوم مديريت و اقتصاد بهداشت
 
 

مقدمه: آموزش هاي زيادي براي تشويق زنان به انجام خودآزمايي پستان با هدف تشخيص زودهنگام سرطان پستان انجام شده است. هدف از اين پژوهش، بررسي مطالعاتي است كه اثربخشي مداخلات آموزشي در اصلاح رفتار زنان براي انجام خودآزمايي پستان را مورد بررسي قرار داده اند.
مواد و روش ها: با جستجوي نظام مند بانك اطلاعاتي مدلاين و
ISI Web of Science براي به دست آوردن عناوين و خلاصه مقالات حاوي نتايج مداخلات آموزشي مرتبط با انجام خودآزمايي پستان در زنان، مواردي که به تعيين اثربخشي مداخلات آموزشي پرداخته بود، انتخاب شد و در نهايت با بررسي متن کامل 19 مقاله منتخب، نتايج حاصل از آنها مورد تحليل قرار گرفت.
يافته ها: اکثر برنامه هاي آموزشي به صورت مهارت آموزي طراحي شده و بيشتر آموزش دهندگان را کارکنان نظام سلامت و در مواردي نيز گروه هاي همسان و خانواده بيماران مبتلا به سرطان پستان تشکيل مي دادند. تنوع زيادي از نظر مشخصات گروه تحت آموزش مانند سن، نژاد، تحصيلات و شغل در اين پژوهش ها مشاهده شد و در مواردي بستگان درجه اول بيماران مبتلا به سرطان پستان به عنوان گروه مهم در معرض خطر تحت آموزش قرار گرفتند.
نتيجه گيري: آموزش خودآزمايي پستان در حوزه هاي دانشي، نگرشي و رفتاري نقش اساسي در بالا رفتن تعداد موارد کشف و درمان زودرس سرطان پستان دارد. آموزش بيشتر و موثرتري توسط پرستار و ديگر کادر پزشکي، در مقايسه با پزشکان، انجام مي شود و توجه به محل مناسب براي آموزش شامل مراکز بهداشتي درماني و محل کار از شرايط موفقيت است.

 
كليد واژه: سرطان پستان، خودآزمايي پستان، آموزش بهداشت، پيشگيري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها