0

مقالات بيماريهاي پستان ايران

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بيماريهاي پستان ايران
دوشنبه 29 خرداد 1391  3:43 PM

 6 : بيماريهاي پستان ايران بهار 1388; 2(1):44-49.
 
مقايسه صفات کمي و کيفي درماتوگليفيک زنان مبتلا به سرطان پستان و گروه شاهد سالم
 
سريري الهه,وحدت‌ منصوره,اكبري محمداسماعيل,ساوجي حسن,ياري سعيده*
 
* بوشهر، پايگاه نيروي هوايي، بيمارستان حضرت اميرالمؤمنين (ع)
 
 

 

 

مقدمه: بررسي وضعيت و شکل خطوط انگشتان و کف دست و پا را درماتوگليفيک (Dermatoglyphic) يا آناليز اثر انگشت مي گويند. امروزه پيشرفت هاي چشمگيري در درک ارتباط بين اختلالات داخلي و نوع خطوط پوستي کف دست و انگشتان حاصل شده است همچنين کاربرد تجزيه و تحليل نوع خطوط کف دست به عنوان وسيله اي تحقيقي- تشخيصي در طب رو به افزايش گذاشته و اطلاعات با اهميتي در مورد ارتباط خطوط پوستي و بسياري از بيمار يها فراهم آمده است. از آنجايي که نقش وراثت در ابتلا به سرطان پستان تا حدي مشخص گرديده در اين مطالعه سعي شده است تا خصوصيات کمي و کيفي درماتوگليفيک اين گروه از بيماران با افراد سالم مقايسه گردد.
روش بررسي: مطالعه حاضر به صورت يک مطالعه مورد شاهدي، طراحي و اجرا شد. گروه مورد از بين بيماران مبتلا به سرطان مراجعه کننده به کليه بيمارستان هاي تابعه دانشگاه علوم پزشکي ايران طي سال هاي 1386-87 انتخاب شد. انتخاب گروه شاهد از بين زنان سالم و هم سن با گروه مورد صورت گرفت. پس از اخذ رضايت نامه، اثر انگشت آنها تهيه و از نظر نوع نقش و کلاسه انگشت نگاري، دو گروه با هم مقايسه شدند.
يافته ها: در مجموع 263 نفر ( 133 نفر در گروه مورد و 130 نفر در گروه شاهد) مورد بررسي قرار گرفتند. بر اساس توزيع نقوش اصلي سر انگشتان (ورل، ارچ و لوپ) از لحاظ آماري اختلاف معني داري بين دو گروه مبتلايان به سرطان پستان و افراد سالم مشاهده نشد. همچنين در بين دو گروه بيماران با سابقه فاميلي مثبت سرطان با بيماران بدون سابقه فاميلي هيچ تفاوتي از نظر کلاسه هاي انگشت نگاري بدست نيامد.
نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان داد که ارتباط معني داري بين اثر انگشت و بروز سرطان پستان در جمعيت تحت مطالعه مشاهده نمي شود. 

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها