0

مقالات بیابان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیابان
دوشنبه 29 خرداد 1391  11:17 AM

 1 : بيابان 1383; 9(2):155-168.
 
بررسي هاي اكتشافي در مطالعات منابع آب زيرزميني دلتاي ميناب با تكيه بر روشهاي ژئوتكنيكي و ژئوفيزيكي
 
نوحه گر احمد,حسين زاده محمدمهدي
 
 
 

بررسي اكتشافي در مطالعات منابع آب زيرزميني در دلتاي ميناب در قالب مطالعات فيزيكي، ژئوتكنيكي و ژئوفيزيكي در اين مقاله انجام گرفته است. محدوده مورد مطالعه پايين دست حوضه آبريز سد ميناب به مساحت حدود 800 كيلومتر مربع مي‌باشد. نوع سازنده‌ها براساس مقاومت الكتريكي آن و تعيين كيفيت و كميت سفره‌هاي آب زيرزميني ميناب انجام گرفته است. سرعت نفوذ آب در ابتداي ورودي رودخانه ميناب به دلتا به علت خصوصيات فيزيكي و وضعيت دانه‌بندي رسوب در داخل خاك زياد بوده و سپس با توجه به ريزدانه بودن رسوب در بخشهاي پايين دست تقليل يافته و به مقدار ثابتي كه فقط نتيجه نيروي ثقل است مي‌رسد. بنابراين با توجه به اينكه حركت آب در خاك در اثر تغيير در بافت خاك و ساختمان زمين ايجاد مي‌شود، نحوه بهره‌برداري از آبهاي زيرزميني در سراسر دلتاچه از نظر كميت و چه از نظر كيفيت يكسان نيست بطوري كه بهترين آب با توجه به اندازه‌گيري EC و TDS در مدخل ورودي رودخانه به دلتاي ميناب و سخت‌ترين آن مربوط به بخشهاي انتهاي دلتا مي‌باشد.
براساس مطالعات ژئوفيزيكي و ژئوتكنيكي در محدوده شمال شرقي دلتا امكان بهره‌برداري از آبهاي زيرزميني با محدوديتهايي مواجه است. جنوب غرب شهر ميناب، غرب دلتاي ميناب تا ساحل تنگه هرمز و جنوب غرب دلتاي مذكور به طرف درياي عمان يك حوضه آبرفتي ريزدانه مي‌باشد، طوري كه امكان تغذيه سفره آبهاي زيرزميني با محدوديت مواجه است.
بالاترين كيفيت سفره آبهاي زيرزميني دلتاي ميناب حدفاصل پل ميناب تا روستاي گورزانگ به جهت دارا بودن نوع رسوبهاي درشت دانه و بالا بودن كيفيت آبهاي زيرزميني از اهميت شايان توجهي برخوردار است.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها