0

مقالات بیابان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیابان
دوشنبه 29 خرداد 1391  11:16 AM

 4 : بيابان 1384; 10(2):279-292.
 
بررسي عوامل شوري آب و خاك در منطقه برم دامغان
 
زهتابيان غلامرضا,احمدي حسن,ترابي سيدرضا,سوري مهشيد
 
 
 

منطقه برم دامغان در حاشيه کوير حاج علي قلي قرار دارد که به علت شور شدن منابع آب و خاک در معرض بياباني شدن قرار دارد در اين تحقيق سعي شده است تا از طريق بررسي عوامل شوري آب و خاک در اين منطقه، راهکارهاي مناسب ارايه شود. وسعت اراضي مورد مطالعه در حدود 1000 هکتار و شامل 7 حلقه چاه عميق و نيز آب رودخانه چشمه علي (با دبي متوسط 30 ليتر در ثانيه) مي باشد.
براي انجام اين تحقيق ابتدا محدوده مورد مطالعه با GPS مکان يابي شد. سپس جهت بررسي خاک منطقه، 15 پروفيل با توجه به الگوي کاشت مناسب و منابع آبي حفر شد و نمونه برداري از آن صورت گرفت. همچنين جهت بررسي آب منطقه، نمونه برداري از آب منطقه انجام شد. با آزمايش نمونه هاي آب و خاک، پارامترهاي مورد نظر معين و همچنين وضعيت زمين شناسي حوضه بالا دست و ميزان تاثير آن روي منابع آب و خاک منطقه بررسي شد. در نهايت آمار و اطلاعات مربوطه توسط نرم افزارهاي SAS وminitab  مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. عوامل شوري آب در منطقه عبارتند از: برداشت بيش از حد آبهاي زير زميني، سازندهاي موجود در محل تغذيه آبهاي زير زميني و شرايط اقليمي. عوامل مهم شوري خاک عبارتند از: آبياري با آب شور، رها کردن زمين، شيوه نادرست آبياري، الگوي کشت نامناسب، شرايط اقليمي و شکل اراضي.

 
كليد واژه: شوري، بيابان، اختلاط آب شور و شيرين، آبراهه، آبهاي زيررميني
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها