بحث و بررسی سرویس جدید edge شرکت ایرانسل!
چهارشنبه 21 مهر 1389 10:09 AM
این سرویس بر روی موبایل و برخی از وسایل تعبیه شده و امکان ارتباط پر سرعت را از طریق انتنهای موبایل برای شما فراهم می اورد که حداکثر توان ان حدود ۴۰ کیلوبایت در ثانیه هست .
نکته مهم این هست که حتی اگر انتن های موبایل انتن دهی ضعیفی برای صحبت کردن داشته باشند ولی ممکن هست EDGE قوی برای استفاده از اینترنت داشته باشند .
در همه جا قابل استفاده هستند و هزینه ای به مراتب کمتری دارند ضمن این که با شروع بسته های رویای ایرانسل امکان تهیه این سرویس با پرداخت ۱۰ تومن در ماه بصورت نامحدود فراهم هست.
تفاوت GPRS و EDGE
به زبان ساده و خیلی راحت GPRS که تا دیروز شما با اون کانکت میشدید سرعتی معادل ۵ کیلوبایت در ثانیه داشت یعنی هر ساعت معادل ۲۰ مگابایت دانلود میکرد.
ولی EDGE همون GPRS هست که بهینه شده و فقط بروی یه سری از گوشیهای جدید و وسایل خاص تعبیه شده و میتونه ارتباطی معادل ۴۰ کیلوبایت در ثانیه رو برای شما به ارمغان بیاره.
این سرعت دسترسی معادل حدود ۱۲۰ مگ در ساعت هست که نسبت به GPRS حدود ۶ برابر هست !
برای این که بدونید شما زیر منطقه تحت پوشش EDGE قرار گرفتید یا خیر
کافیه به گوشی خودتون نگاه کنید
اگر حرف G و(در بعضی گوشیها مثل سونی اریکسون مثلث وارونه) رو دید یعنی که شما ارتباط eDGE ندارید و با GPRs کانکت هستید
اگر حرف E رو دیدید یعنی این که EDGE برقرار هست و میتونید از ان استفاده کنید.
تعریف EDGE
کلمه EDGE مخفف کلمهEnhanced Data Rates for Global Evolutionاست .
این ابزار سرعت انتقال اطلاعات تلفن همراه را افزایش می دهد و باعث تقویت اعتماد داده ها می شود و نرخ ها و حجم های انتقال دیتا را بر روی شبکه های موجود GSM / GPRS از طریق افزایش قابل توجه سرعتهای انتقال دیتا بالا می برد.
فناوری EDGE جزء تکنولوژی نسل سوم طبقه بندی می شود اما سرعت آن بسیار پایین تر از تکنولوژی های نسل سوم است به همین علت آن را نسل ۷۵/۲ نیز می نامند .
EDGE در گوشی های تلفن همراه جزء ابزار ارتباطی طبقه بندی می شود .
استفاده از اینترنت و امکانات چند رسانه ای از جمله مواردی است که نیاز به داده پر سرعت دارد و EDGE تا حدودی این نیاز را پشتیبانی می کند .
طرز کار EDGE
این فناوری متفاوت از امکانات گوشی بوده و قابل انتقال از طریق شبکه های ارتباطی است.
این فناوری متفاوت از امکانات گوشی بوده و قابل انتقال از طریق شبکه های ارتباطی است.
EDGE با رابط سیگنال دهی که برای ارتباط از طریق امواج رادیویی استفاده می شود کار می کند . EDGE/EGPRS می تواند بر روی تمام شبکه هایی که از GPRS برخوردار است کار کند .
مزایای فناوری EDGE
از جمله مزیت های این فناوری می توان به ایجاد اتصال سریع ، کار کردن با ظرفیت بالای دیتا و تعامل متقابل با شبکه های GSM برای پوشش جهانی اشاره کرد .
—————————————————
نحوه ارتباط با کامپیوتر مبتنی بر سیستم عامل ویندوز
—————————————————
به ۳ شکل میشه این ارتباط رو بوجود اورد
۱- ارتباط موبایل با کابل به سیستم و استفاده از موبایل به جای مودم
۲- استفاده از simcard dongle
3- مختص لپتاپها: استفاده از سیم کارت دانگل موجود در داخل لپتاپ
برای برقراری ارتباط باید از موبایل به عنوان مودم استفاده کنید خوب این هم دچار زحمات و خساراتی در آینده خواهد شد. (من جمله سوختن باطری و اصطهلاک قطعات داخلی و تضعیف قوه انتن دهی دستگاه و…)
ولی وسیله ای به نام SIMCARD DONGLE هست که به عنوان یک مبدل USB هست که سیم کارت رو داخل اون قرار میدهید و بوسیله نرم افزار همراهش سیستم به مثال یک دستگاه وبایل عمل خواهد کرد.
قیمت این وسیله با پشتیبانی از ۳G (شبکه های نسل بعدی با قدرت دریافت یک مگ ) حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ تومان است
نمونه ای از USB دانگل
++++++++++++++++++++++++++++++
سرعت داده افزایش یافته برای تحول جیاسام
سرعت داده افزایش یافته برای تحول جی اس ام (EDGE) یا جی پی آر اس افزایش یافته (EGPRS)، یک فناوری تلفن همراه دیجیتال است که افزایش سرعت انتقال اطلاعات و تقویت اعتماد دادهها را همراه دارد. گرچه از نظر تکنولوژی یک شبکه نسل ۳ میباشد ولی معمولاً به خاطر سرعت پایین تر، به طور غیر رسمی نسل ۲.۷۵ معرفی میشود. EDGE از سال ۲۰۰۳ در شبکههای جی اس ام مطرح شد.
از آن به عنوان هر کاربردی که از داده بستهای استفاده میکند، از قبیل اینترنت میتوان استفاده کرد. کاربردهای دیگر که نیاز به داده پرسرعت دارند از قبیل خدمات ویدئویی و کاربردهای چندرسانهای از دیگر مزایای داده توسعه یافته EGPRS میباشد. تحول EDGE در نسخه ۷ در کنگره ۳GPP جاری است که در حال توسعه به فناوری هایی مانند دسترسی داده پرسرعت (HSPA) میباشد.
فناوری
EDGE/EGPRS یک تکمیل کننده برای شبکههای جی اس ام نسل ۲ و نسل ۲.۵ و جی پی آر اس است که کار بروزرسانی به آن را توسط شبکههای موجود فعلی جی اس ام آسان کرده است. EDGE/EGPRS یک مجموعه عالی برای جی پی آر اس است و میتواند برروی هر شبکهای که جی پی آر اس برروی آن توسعه یافته کار کند، فقط به بروزرسانیهای ضرروری سرویس دهنده نیاز دارد.
گرچه EDGE نیازی به تغییر در سختافزار و نرمافزار مرکزی شبکه جی اس ام ندارد، ولی ایستگاههای پایه (BTS) باید ویرایش شوند. انتقال دهندههای سازگار با EDGE باید نصب شود و زیرساخت ایستگاه پایه (BSS) باید برای پشتیبانی از EDGE به روزرسانی شوند. تلفن همراهی که از فناوری EDGE پشتیبانی کند هم نیاز است.
روشهای انتقال
EDGE میتواند با استفاده از ۴ تایم اسلات به سرعت ۲۳۶٫۸kbit/s برسد (حداکثر سرعت تئوری، ۴۷۳٫۶kbit/s با استفاده از ۸ تایم اسلات میباشد) و به همین خاطر توانست پیش نیازهای شبکه نسل ۳ را از اتحادیه بینالمللی مخابرات کسب کند، و در خانواده IMT-2000 توسط ITU به عنوان استاندارد نسل ۳ پذیرفته شد. همچنین EDGE حالت داده مداری را نیز توسعه داد که HSCSD نامیده میشود.
شمای کدگذاری و رمزگشایی EDGE
کدگذاری و رمزگشایی
طرح (MCS)سرعت
(kbit/s/slot)کدگذاری MCS-1 8.8 GMSK MCS-2 11.2 GMSK MCS-3 14.8 GMSK MCS-4 17.6 GMSK MCS-5 22.4 8-PSK MCS-6 29.6 8-PSK MCS-7 44.8 8-PSK MCS-8 54.4 8-PSK MCS-9 59.2 8-PSK
رده بندی
در عمل EDGE شبکه مابین نسل ۲ و نسل ۳ میباشد. در حالی که دستگاههای داری EDGE در کلاس ۳ به طور آشکار نسل ۳ نیستند، دستگاههای دارای کلاس ۴ و بالاتر داره پهنای باند با سرعت بیشتری هستند و به همین جهت از برخی فناوریهای نسل ۳ (مانند ۱xRTT) بالاتر هستند، به همین جهت EDGE معمولاً به عنوان فناوری شبکه نسل ۲.۷۵ رده بندی میشود.
اگه مفید بود تشکر یادت نره!
منابع:
ویکی پدیا و میهن آنلاین