0

مقدمه و معرفی کنترل دکمه فرمان Button

 
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

مقدمه و معرفی کنترل دکمه فرمان Button
چهارشنبه 24 خرداد 1391  9:25 AM

 

مقدمه :

یکی از کنترل های مهم و پر کاردبرد در تمام محیط های برنامه نویسی و از جمله در محیط ASP.Net کنترل دکمه فرمان Button Control می باشد . از دکمه فرمان Button در ASP.Net برای ارسال یک صفحه به سرور ( در اصلاح Postback کردن آن ) و اجرای دستورات و توابع طراحی شده برای رویداد کلیک کنترل استفاده می شود .
هنگامی که کاربر بر روی کنترل دکمه فرمان Button کلیک کند ، صفحه مورد نظر به سرور ارسال شده و در واقع Postback می شود . در این زمان دستورات و توابع تعریف شده در رویداد Click دکمه فرمان Button و رویداد Page Load ( فراخوانی صفحه ) اجرا شده و نتایج به خود صفحه و یا صفحه دیگری ارسال می شود .
شکل کلی تعریف و نمایش دکمه فرمان Button در صفحه های ASP.Net به صورت زیر است :

Syntax < asp:Button ID="Button1" runat="server" Text="Button" / >

نحوه قرار دادن یک کنترل Button بر روی صفحه ASP.Net :

  1. ابتدا یک صفحه ASP.Net در محیط Visual Studio ایجاد کرده و یا صفحه از قبل طراحی شده خود را باز کنید .
  2. از منوی Toolbox و از قسمت کنترل های Standard یک کنترل Button را کشیده و روی صفحه قرار دهید .
  3. همجنین می توانید به صورت مستقیم در فسمت کدنویسی Source صفحه کد مربوط به کنترل را تایپ نمایید .

انواع کنترل های Button در ASP.Net :

ASP.Net شامل 3 نوع کنترل دکمه فرمان Button می باشد که هر کدام دارای ظاهر و عملکرد متفاوتی با یکدیگر هستند :

نوع کنترل نمایش شرح
کنترل Button   حالت استاندارد کنترل دکمه فرمان Button می باشد . این کنترل به صورت یک تگ < Input > توسط سرور ASP.Net به مرورگر ارسال می شود
< asp:Button ID="Button2" runat="server" Text="Button" />
کنترل LinkButton LinkButton در این حالت کنترل دکمه فرمان Button به صورت یک لینک در صفحه نمایش داده می شود که در هنگام کلیک کاربر بر روی آن ، صفحه را Postback می کند .
< asp:LinkButton   ID = " LinkButton2 "   runat="server"   >   LinkButton < /  asp:LinkButton >
کنترل ImageButton در این حالت کنترل می تواند به صورت یک تصویر گرافیکی استفاده شود و یا یک تصویر گرافیکی را به آن اضافه کنید . مثلا به وسیله آن می توانید یک دکمه Cancel طراحی کنید که یک علامت ضربدر در کنار عنوان کنترل قرار بگیرد .
< asp : ImageButton   ID="ImageButton2"   runat="server"   ImageUrl="~/Pic/001_25.gif"   /   >

در ادامه به معرفی و کاربرد هر یک از انواع این کنترل خواهیم پرداخت .
مهمترین نمونه استفاده از کنترل دکمه فرمان Button ، قرار دادن آن در فرم های ورود اطلاعات است که کاربر می تواند پس از وارد نمودن کلیه اطلاعات لازم ، برای ارسال آنها به سرور ، روی دکمه فرمان کلیک نماید . در این حالت در اصطلاح می گویند صفحه Submit شده است .


کنترل دکمه فرمان Button و اعتبار سنجی اطلاعات در فرم های وب :

چنانچه بر روی صفحه ، کنترل های اعتبار سنج داده وجود داشته باشد ، کلیک کردن بر روی کنترل دکمه فرمان Button باعث می شود تا ابتدا کنترل های اعتبار سنج ، عملیات چک کردن صحت اطلاعات وارد شده را انجام داده و در صورت درست بودن آنها ، صفحه را به سرور ارسال نمایند .
چنانجه اطلاعات وارد شده صحیح نبوده و هر یک از کنترل های اعتبار سنج error بدهند ، صفحه به سرور ارسال نشده و پیام های لازم به کاربر برای اصلاح اطلاعات و ارسال مجدد آنها نمایش داده می شود .
در جدول به صورت مختصر به 2 خاصیت کنترل دکمه فرمان Button اشاره می کنیم که به شما امکان می دهد بتوانید تنظیمات مربوط به چک کردن اطلاعات موجود در را توسط این کنترل انجام دهید :

خاصیت شرح
Cause Validation این خاصیت تعیین می کند که آیا هنگام کلیک بر روی کنترل دکمه فرمان Button و Postback شدن صفحه ، عملیات چک کردن اطلاعات فرم های موجود در صفحه انجام شود یا خیر . حالت پیش فرض این خاصیت روی مقدار True تنظیم شده و در این حالت عملیات کنترل اطلاعات انجام خواهد شد . در صورت تعیین مقدار False ، صفحه بدون کنترل اطلاعات فرم ها به سرور ارسال خواهد شد .
ValidationGruop این خاصیت گروه کنترل های اعتبار سنج داده ایی که باید در هنگام Postback شدن صفحه ، عملیات کنترل اطلاعات را انجام دهند را تعیین می کند . شما می توانید تعیین کنید تا فقط دسته خاصی از اطلاعات توسط کنترل های اعتبار سنج مربوط به آنها چک شوند . در صورت عدم تعیین گروه کنترل خاصی ، تمام کنترل های موجود در صفحه فراخوانی خواهند شد .

انواع حالت های Postback شدن صفحه :

در بخش قبل اشاره کردیم که هنگام کلیک کردن بر روی کنترل دکمه فرمان Button صفحه به سرور ارسال می شود . در حالت پیش فرض صفحه پس از Postback شدن به خودش بر می گردد . در این حالت چنانچه دستورات و یا توابع خاصی در رویداد کلیک کنترل دکمه فرمان Button و یا رویداد Page Load صفحه تعریف شده باشد ، اجرا خواهند شد . اما می توان در صورت نیاز ترتیبی اتخاذ کرد تا صفحه پس از Postback شدن به صفحه دیگری برود . در ادامه به آموزش این روش خواهیم پرداخت .


مدیریت رویداد های Client-Side برای کنترل دکمه فرمان Button :

کنترل کنترل دکمه فرمان Button می تواند رویدادهای Server-Side و یا Client-Side را اجرا نماید . رویدادهای Client-Side پس از ارسال صفحه و Postback شدن آن اجرا خواهند شد . اما رویدادهای Server-Side قبل از ارسال صفحه به سرور و توسط مرورگر کامپیوتر کاربر اجرا خواهند شد . یکی از پر کاربردترین زبان های برنامه نویسی Client-Side برای رویدادهای Client-Side زبان Java Script می باشد . با اضافه کردن رویدادهای Client-Side به کنترل دکمه فرمان Button ، می توان قبل از ارسال اطلاعات به سرور و Postback شدن صفحه ، پیام های هشدار ، اطلاعات تکمیلی و یا دریافت تاییدیه از کاربر را نمایش داد ، تا پس از تایید موارد فوق ، اطلاعات به سرور ارسال شوند . در ادامه به آموزش این روش نیز خواهیم پرداخت .

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها