پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی
پنج شنبه 1 تیر 1391 11:16 AM
6 : پژوهش كشاورزي زمستان 1385; 6(4):63-75. |
اثر کم آبياري بر عملکرد و برخي صفات کيفي گرمک (.Cucumis melo L) رقم كانتولوپ |
مصطفي زاده فرد بهروز,فرخنده عباس,موسوي سيدفرهاد,فيضي محمد |
منطقه کويري رودشت واقع در شرق استان اصفهان، به دليل بارندگي ناچيز و تبخير شديد (متوسط بارندگي ساليانه کمتر از 100 ميلي متر و تبخير و تعرق پتانسيل ساليانه حدود 2400 ميلي متر) به ويژه در فصل تابستان، داراي منابع آب محدود و نامطلوب مي باشد. براي بررسي اثر کم آبياري روي عملکرد و برخي صفات کيفي گرمک، يک آزمايش مزرعه اي آبياري قطره اي در ايستگاه تحقيقات شوري و زهکشي رودشت واقع در 65 کيلومتري شرق شهرستان اصفهان انجام شد. مقادير آب آبياري بر اساس 65، 80 و 95 درصد تبخير تجمعي از تشت تبخير کلاس A اعمال گرديد و از طرح آماري کرت هاي خردشده استفاده شد. مقدار آب کاربردي طي فصل آبياري در هر يک از تيمارها به ترتيب 300، 342 و 384 ميلي متر بود. نتايج نشان داد که با افزايش مقدار آب آبياري، عملکرد ميوه ي تازه، عملکرد در واحد سطح، تعداد ميوه در هر پلات، وزن ميوه در هر بوته و کارآيي مصرف آب آبياري افزايش مي يابد. براي تابع توليد که رابطه ي بين عملکرد با مقدار آب آبياري را بيان مي کند، يک معادله ي همبستگي چند جمله اي درجه ي دوم با ضريب تعيين بالا (R2=0.99) به دست آمد. هم چنين رابطه بين کارايي مصرف آب آبياري با مقدار آب آبياري، يک معادله چند جمله اي درجه دوم با ضريب تعيين بالا (R2=0.97) بود. نتايج نشان داد که اين رقم گرمک نسبت به کم آبياري حساس مي باشد. |
كليد واژه: آبياري قطره اي، کم آبياري، راندمان آب مصرفي، عملکرد محصول، گرمک |
![]() |
نسخه قابل چاپ |