0

مقالات اصول بهداشت رواني

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اصول بهداشت رواني
دوشنبه 22 خرداد 1391  7:22 PM

 8 : اصول بهداشت رواني پاييز و زمستان 1386; 9(36-35):145-152.
 
بررسي عوامل مرتبط با مصرف داروهاي اعصاب و روان در دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي زاهدان در سال 1386
 
انصاري حسين*,آبشناس ميثم,خان زاده قاسم,مسعودي غلام رضا
 
* ميدان مشاهير، دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان، دانشکده بهداشت، گروه آمار و اپيدميولوژي
 
 

مقدمه: مطالعات انجام گرفته در ايران و جهان حاکي از مصرف بالاي داروهاي اعصاب و روان است که در اکثر موارد به صورت خودسرانه صورت مي گيرد. به دليل وجود عوامل استرس زاي فراوان به نظر مي رسد که دانشجويان از نظر مصرف اين داروها در معرض خطر زيادي قرار دارند. هدف از اين مطالعه بررسي برخي عوامل مرتبط با مصرف اين داروها خصوصا به صورت خودسرانه در دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي زاهدان است.
روش کار: در اين مطالعه مقطعي 300 نفر از دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي زاهدان در بهار سال 1386 به روش نمونه گيري تصادفي طبقه بندي شده انتخاب و مورد بررسي قرار گرفتند. روش جمع آوري داده ها به صورت مصاحبه و ثبت در پرسش نامه بود. علاوه بر اطلاعات دموگرافيک، دانشجويان در مورد سابقه مصرف دارو، نوع دارو، نحوه تجويز دارو و سابقه بيماري نيز مورد سوال قرار گرفتند. داده ها در نرم افزار
SPSS.13 و با استفاده از آمار توصيفي و تحليلي (آزمون کاي دو( ارايه و تحليل شد. سطح معني داري نيز 0.05 در نظر گرفته شد.
نتايج: 69.3% (208 نفر( از افراد مورد مطالعه دختر و 30.7% (92 نفر( پسر بودند. 31% دانشجويان در رشته پزشکي و بقيه در رشته پرستاري، بهداشت و پيراپزشکي تحصيل مي کردند و 10% آن ها متاهل بودند. ميزان شيوع مصرف داروهاي اعصاب و روان 20.3% برآورد شد که در دانشجويان دختر و پسر به ترتيب 18.9% و 24.7% بود. مصرف دارو با متغيرهاي معدل، رشته تحصيلي، مصرف سيگار و سابقه مراجعه به روان پزشک ارتباط معني داري را نشان داد ((P<0.05 در حالي که مصرف دارو با متغيرهاي مقطع تحصيلي، ميزان علاقه به رشته، جنسيت، وضعيت تاهل و سکونت، بعد خانوار و سن ارتباط معني داري را نشان نداد ((P>0.05.
بحث: در مقايسه با مطالعات قبلي انجام گرفته در ايران و جهان مصرف اين داروها در اين دانشجويان به نسبت بالا است. بنابراين برنامه ريزي در جهت کاهش مصرف، خصوصا مصرف خودسرانه و علت يابي آن از اهميت بالايي برخوردار است. به نظر مي رسد مشاوره بيشتر با دانشجويان با علاقه کم به رشته تحصيلي، دانشجويان پزشکي و نيز دانشجويان با سابقه مراجعه به روان پزشک و نيز جلوگيري از مصرف سيگار در کاهش مصرف موثر است.

 
كليد واژه: داروهاي اعصاب و روان، دانشجويان، زاهدان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها