0

مقالات اصول بهداشت رواني

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اصول بهداشت رواني
دوشنبه 22 خرداد 1391  7:21 PM

 4 : اصول بهداشت رواني پاييز و زمستان 1386; 9(36-35):111-119.
 
بررسي تاثير افزودن اسيدهاي چرب امگا-3 به رژيم درماني ضد جنون بيماران مبتلا به اسکيزوفرني بر علايم مثبت و منفي
 
منطقي علي*,كوهستاني لاله,سالاري الهام
 
* مشهد، بلوار حر عاملي، نرسيده به ميدان بوعلي، بيمارستان روان پزشکي ابن سينا
 
 

مقدمه: با شناخت اسيدهاي چرب امگا-3 و نقش هاي متعدد آن در بيولوژي سلول و عملکرد نورون ها و از طرف ديگر فرضيه هايي مبني بر نقش اين موارد در پاتوژنز و درمان اسکيزوفرني بر آن شديم که در اين کارآزمايي باليني اثرات اسيدهاي چرب امگا- 3 را بر روي علايم مثبت و منفي بيماران مبتلا به اسکيزوفرني بررسي نماييم.
روش کار: اين مطالعه يک کارآزمايي باليني دوسوکور پلاسبو- کنترل مي باشد که بر روي 106 بيمار مبتلا به اسکيزوفرني بستري در بيمارستان ابن سيناي مشهد در سال 86-85 انجام شده است. بيماران با تشخيص اسکيزوفرني
)بر اساس معيارهاي (DSM-IV-TR به روش تصادفي ساده بين دو گروه امگا- 3 و دارونما تقسيم شدند. گروه امگا- 3 در طي مدت 6 هفته تحت درمان با ريسپريدون تا حداکثر 6 ميلي گرم و 3 گرم امگا-3 و گروه دارونما در اين مدت تحت درمان با دوزهاي مشابه ريسپريدون و دارونما قرار داشتند. ارزيابي علايم مثبت و منفي بيماران با آزمون PANSS در هفته صفر، سه و شش و بررسي عوارض حرکتي و دارويي در هفته سه و شش با آزمون AIMS انجام شد. بررسي تغييرات آزمون PANSS در هفته هاي صفر، 3 و 6 در هر دو گروه با آزمون آماري فريدمن و مقايسه بين دو گروه با آزمون T انجام شد.
نتايج: دو گروه (??
نفر در گروه امگا-3 و 44 نفر در گروه دارونما( از نظر سن، نسبت جنسي، تحصيلات، مدت ابتلا، تعداد بستري هاي قبلي تفاوت معني داري نداشتند. نمرات مقياس هاي تست PANSS در هفته صفر، سه و شش در بين دو گروه اختلاف معني داري نداشت (P>0.05).
بحث: در اين مطالعه، اسيدهاي چرب امگا-3 در کاهش علايم مثبت و منفي بيماران مبتلا به اسکزوفرني در طي مدت 6 هفته بر دارونما ارجحيتي نداشت.

 
كليد واژه: اسيدهاي چرب امگا-3، علايم مثبت، علايم منفي، اسکيزوفرني
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها