0

مقالات اصول بهداشت رواني

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اصول بهداشت رواني
دوشنبه 22 خرداد 1391  7:19 PM

 5 : اصول بهداشت رواني بهار 1387; 10(1 (پياپي 37)):47-54.
 
بررسي رابطه راهبردهاي مقابله اي و سلامت رواني در ساكنين شهر خرم آباد
 
غضنفري فيروزه*,قدم پور عزت اله
 
* تهران، شهرك اكباتان، فاز 2، بلوك 12، واحد 223
 
 

مقدمه: همه مردم مشکلات و عوامل استرس زا را در زندگي شان تجربه مي کنند و بايستي مکانيزم هايي براي مقابله با اين دشواري ها پيدا کنند. اين عوامل استرس زا در دامنه اي از هر روز، در حد معمول و يا خيلي شديد همچون بيکاري و بيماري قرار مي گيرد. اين که مردم چگونه با استرس مقابله مي کنند از شخصي به شخص ديگر متفاوت است. حتي همچنان که يک موقعيت خاص ممکن است رشد کند ، راهبردهاي استفاده شده توسط يک فرد هم ممکن است، تغيير و رشد يابد. در اين پژوهش رابطه راهبردهاي مقابله اي با سلامت رواني مورد بررسي قرار گرفت. هدف اصلي تبيين سلامت رواني و خرده مقياس هاي اضطراب، افسردگي، اختلال در كاركرد اجتماعي و آسيب جسماني بر حسب راهبردهاي مقابله اي مساله مدار و هيجان مدار است.
روش کار: در اين تحقيق از روش همبستگي استفاده شد و به اين منظور نمونه اي به تعداد 383 نفر از ساكنين 25 تا 54 ساله شهر خرم آباد با نمونه گيري تصادفي خوشه اي انتخاب شدند. جمع آوري اطلاعات از طريق مقياس راهبردهاي مقابله با استرس بيلينگز و موس (1981) و مقياس سلامت عمومي كلدبرگ (1979) صورت گرفت. براي تجزيه و تحليل داده ها از شاخص هاي آماري ميانگين، انحراف معيار و تحليل رگرسيون استفاده شد.
نتايج: نتايج نشان داد كه بين سلامت رواني و راهبردهاي مقابله رابطه معناداري وجود دارد
(p<0.001). بين استفاده از راهبرد مساله مدار و خرده مقياس هاي آزمون کلدبرگ رابطه معناداري ديده نشد. اين امر نشان مي دهد که هر چه فرد راهبرد مقابله مساله مدار را بيشتر به كار برد از سلامت بالاتري برخوردار است و بالعكس راهبرد هيجان مداري سبب افزايش علايم جسماني، اضطراب، اختلال در عملكرد اجتماعي و افسردگي مي شود (p<0.001). همچنين نتايج نشان داد كه راهبردهاي مقابله اي مساله مدار و هيجان مدار به طور متفاوتي واريانس متغيرهاي اضطراب، آسيب جسماني، افسردگي و اختلال در عملكرد اجتماعي كه از مولفه هاي سلامت رواني هستند را به صورت معناداري تبيين مي كنند (p<0.001).
بحث: به طور کلي نتايج نشان مي دهد که بهداشت رواني افراد در زمينه هاي جسماني، رواني و اجتماعي تحت تاثير شيوه مقابله فرد با مسايل قرار مي گيرد. شيوه هيجان مدار در کاهش بهداشت رواني و شيوه مساله مدار در افزايش آن نقش دارد.

 
كليد واژه: راهبردهاي مقابله با استرس، سلامت رواني، اضطراب ، افسردگي، اختلال در عملكرد اجتماعي و آسيب جسماني
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها