پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه
سه شنبه 23 خرداد 1391 11:30 PM
1 : اقتصاد و توسعه كشاورزي (علوم و صنايع كشاورزي) 1387; 22(2):1-13. |
ارزيابي تاثير رژيم غذايي و زمان پرورش بر پارامترهاي بيولوژيکي و اقتصادي کرم ابريشم |
بيژن نيا عليرضا,صيداوي عليرضا*,غني پور ماني |
* گروه علوم دامي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد رشت |
بيش از 90 درصد ابريشم طبيعي جهان محصول پرورش كرم ابريشم توت است، بنابراين شناسايي ارقام پرمحصول و با راندمان كيفي برتر توت از اهميت زياد برخوردار است. آزمايش حاضر به منظور بررسي اثرات پنج واريته مختلف توت (كن موچي، كائيرونيز، ايچي نويسه، شين ايچي نويسه و يك رقم بومي) طي دو دوره پرورش (بهار و اواخر پاييز) روي صفات بيولوژيک و اقتصادي (طول دوره لاروي، مدت تغذيه لاروي، درصد مرگ و مير لاروي، تعداد پيله توليدي، وزن يك پيله خوب، وزن قشر يك پيله، درصد قشر يك پيله و غيره) كرم ابريشم در قالب طرح فاکتوريل بر پايه طرح كاملا تصادفي با 10 تيمار در سه تكرار در مرکز تحقيقات كرم ابريشم کشور به اجرا در آمد. تجزيه واريانس داده ها با استفاده از نرم افزار آماري اري ستات، حاكي از تاثير معني دار نوع واريته توت و زمان پرورش بر عملكرد كرم ابريشم بود (p<0.01). آزمون دانكن ميانگين داده ها نشان داد كه واريته هاي شين ايچي نويسه و بومي در پرورش اواخر پاييز و واريته هاي ايچي نويسه و بومي در پرورش بهاره تاثير برتر و معني داري را نسبت به ساير ارقام توت مورد بررسي بر صفات بيولوژيک و اقتصادي كرم ابريشم اِعمال مي كنند (p<0.05). در ضمن اغلب صفات اقتصادي در پرورش بهاره عملكرد بهتري نشان دادند (p<0.01). |
كليد واژه: توت، کيفيت برگ، کرم ابريشم، خصوصيات اقتصادي |
نسخه قابل چاپ |