0

مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:10 PM

 11 : اقتصاد و توسعه كشاورزي (علوم و صنايع كشاورزي) پاييز 1389; 24(3):363-370.
 
بررسي ميزان کارايي و بهره وري انرژي در توليد گوجه فرنگي (مطالعه موردي: شهرستان مرند)
 
راعي جديدي مهري*,همايوني ‌فر مسعود,صبوحي صابوني محمود,خردمند وحيد
 
* گروه اقتصاد كشاورزي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه زابل
 
 

هدف اين مطالعه تعيين ميزان انرژي ورودي و خروجي در توليد گوجه فرنگي درسطوح مختلف کشت گوجه فرنگي مي باشد. داده هاي مورد نياز از طريق مراجعه حضوري و تکميل 140 پرسش نامه از گوجه فرنگي کاران روستاهاي مختلف شهرستان مرند به دست آمد. نتايج نشان داد که ميزان انرژي مورد نياز براي توليد گوجه فرنگي در منطقه، 2.65 گيگاژول در هکتار است که از اين ميزان حدود 51 درصد سهم کودهاي شيميايي و 21 درصد سهم آب مورد نياز براي آبياري مي باشد. کارايي (نسبت) انرژي و بهره وري انرژي به ترتيب برابر با 6.0 و 74.0 کيلوگرم بر مگاژول به دست آمد. سهم انرژي تجديد پذير از کل انرژي ورودي 9.30 درصد بود در حاليکه سهم انرژي تجديدناپذير 1.69 درصد بود. همچنين نتايج نشان داد که مزارع متوسط در نسبت انرژي و بهره وري انرژي موفق تر بودند. با توجه به يافته ها پيشنهاد مي شود که مديريت بهتر مصرف انرژي مانند استفاده از کودهاي دامي بجاي کودهاي شيميايي، استفاده صحيح از ماشين آلات و اصلاح سيستم کشت مي تواند کارايي انرژي را در منطقه بهبود ببخشد.

 
كليد واژه: بهره وري انرژي، کارايي (نسبت) انرژي، گوجه فرنگي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها