0

مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:00 PM

 14 : اقتصاد و توسعه كشاورزي (علوم و صنايع كشاورزي) 1390; 25(1):121-132.
 
بررسي مزيت نسبي ايران در توليد زعفران
 
آقايي مجيد*,رضاقلي زاده مهديه
 
* دانشگاه تربيت مدرس تهران
 
 

زعفران به عنوان طلاي سرخ ايران با ارزش ترين محصول كشاورزي و گران ترين ادويه جهان در تاريخ صادرات كشورمان همواره از جايگاه خاصي برخوردار بوده و پس از پسته مهمژترين محصول صادراتي غيرنفتي كشور مي باشد. لذا در اين مقاله سعي شده است با استفاده از روش ماتريس تحليل سياست 3(PAM). ضمن بررسي شاخصهاي حمايتي، مزيت نسبي ايران در توليد زعفران و نيز توان رقابت آن در بازارهاي جهاني در سال 1387 مورد بررسي قرار گيرد. نتايج حاصل از محاسبه شاخص مزيت نسبي (هزينه منابع داخلي و شاخص مزيت نسبي بر اساس هزينه واحد) نشان داد كه ايران در توليد زعفران از مزيت نسبي بالايي برخوردار است. همچنين مشخص شد كه در سال مذكور بر نهادههاي توليد، يارانه، بر محصول توليدكنندگان ماليات و در مجموع بر ارزش افزوده توليد زعفران ماليات غير مستقيم وضع شده است. همچنين با محاسبه شاخصهاي توان رقابت داخلي و صادراتي به بررسي توان رقابت زعفران در بازارهاي بين المللي پرداخته شد، كه نتايج نشان داد اين محصول در سال 1387 در بازارهاي جهاني داراي توان رقابتي بوده است.

 
كليد واژه: مزيت نسبي، سياست هاي حمايتي، توان رقابتي، زعفران، ماتريس تحليل سياست
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها