0

مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه
شنبه 20 خرداد 1391  10:50 PM

 7 : اقتصاد كشاورزي و توسعه پاییز 1379; 8(31):137-151.
 
بررسي اقتصادي كشت سير در استان همدان
 
سيدان سيدمحسن*
 
* مرکز تحقيقات کشاورزي همدان
 
 

استان همدان از نقاط مستعد کشت سير است. در سال 1373، از حدود 2350 هکتار سطح زير کشت اين محصول در کشور، 895 هکتار متعلق به استان همدان بوده  که توليدي برابر 12937 تن داشته است. اين مقدار نزديک به 69 درصد از کل توليد کشور را  تشکيل مي دهد.
سير يکي از محصولات درآمدزا در منطقه به شمار مي آيد که به دليل شرايط خاص صادراتي و مصرف بالاي آن در اروپا و کشورهاي حوزه خليج فارس، هم اکنون در بسياري از کشورهاي جهان کشت مي شود.
از کل 1243.8 تن صادرات سير در سال 1375 از کشور، ميزان 1134.7 تن به استان همدان تعلق داشته است.
در اين پژوهش به بررسي اقتصادي و تعيين عوامل موثر بر توليد سير و محاسبه بهره وري آن عوامل در استان همدان، که يکي از استانهاي مهم توليد سير ايران به شمار مي آيد، پرداخته شده است. براي رسيدن به اين هدف، آمار مقطعي سالهاي 1375 و 1376، که به کمک پرسشنامه از سيرکاران منقطه به دست آمده، به کار رفته است. در همين راستا تابع توليد برآورد شده و در پي آن بهره وري هر يک از عوامل توليد محاسبه شده است. براساس نتايج به دست آمده، ملاحظه مي شود که عوامل زيادي در توليد موثر بوده و در اين ميان چهار عامل: سطح زير کشت، ميزان بذر مصرفي، دفعات آبياري و ميزان سم مصرفي بيشترين اثر را داشته اند.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها