پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه
شنبه 20 خرداد 1391 10:42 PM
1 : اقتصاد كشاورزي و توسعه زمستان 1379; 8(32):11-34. |
ناهماهنگي در سياستهاي توليد و مصرف و ضرورت گذار از سياست كشاورزي به سياست غذايي |
نجفي بهاالدين* |
* دانشگاه شیراز |
اين مقاله، با توجه به اهميت «تغذيه مناسب» در ايجاد جامعه اي سالم و مولد، نخست به بيان ناهماهنگي هاي موجود ميان سياستهاي توليد و مصرف غذا مي پردازد. اين ناهماهنگي از يكسو سبب تضعيف انگيزه توليد و از سوي ديگر نبود تعادل در الگوي مصرف غذا شده است؛ به گونه اي كه خودبسندگي در گندم در سالهاي اخير كاهش يافته و مصرف نان، به عنوان ماده غذايي ارزان، جايگزين مواد غذايي گرانتر، مانند گوشت و شير گرديده است. بررسي روند توليد و مصرف سرانه ميوه و سبزي، افزايش توليد سرانه و كاهش همزمان مصرف سرانه را نشان مي دهد كه گوياي افزايش ضايعات و ناكارايي نظام بازاريابي است. مقاله پس از بيان مشكلات برآمده از نبود هماهنگي ميان سياستهاي توليد، مصرف و سلامت تغذيه اي، بر لزوم بازنگري در سياستهاي كنوني تاكيد مي كند. در پايان نيز، پيشنهادهايي براي حل مسايل موجود مطرح شده است. |
كليد واژه: |
![]() |
نسخه قابل چاپ |