پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه
شنبه 20 خرداد 1391 10:19 PM
6 : اقتصاد كشاورزي و توسعه بهار 1381; 10(37):107-132. |
تحليل بهره وري عوامل توليد در زراعت چغندر قند مطالعه موردي مقايسه مزارع كوچك و بزرگ در شهرستان همدان |
سيدان سيدمحسن* |
* گروه اقتصاد كشاورزي مركز تحقيقات كشاورزي همدان |
رشد فزاينده جمعيت و محدوديت منابع توليد، ضرورت و اهميت ارتقاي بهره وري را بيش از پيش نمايان مي سازد. افزايش محصولات كشاورزي از راه افزايش سطح زير كشت و يا افزايش عملكرد امكان پذير است. از آنجا كه در خصوص افزايش سطح زير كشت با محدوديت آب، زمين هاي مرغوب و ساير منابع رو به رو هستيم، بنابراين روش بهينه براي بالا بردن توليد، افزايش عملكرد است. در اين زمينه بايد بهره وري نهاده هاي موجود را افزايش داد، لذا اندازه گيري بهره وري و چگونگي تخصيص عوامل توليد از جمله هدفهاي اين تحقيق به شمار مي آيد. اطلاعات اين پژوهش به كمك پرسشنامه و با روش نمونه گيري سيستماتيك دوره اي تهيه شده است به اين منظور داده هاي مورد نياز از 95 چغندر كار در سال 1378 از شهرستان همدان، كه از مناطق عمده توليد چغندر قند استان به شمار مي آيد. گردآوري شده است. براي سنجش بهره وري نهاده هاي مورد استفاده در واحدهاي بهره برداري، روش برآورد تابع توليد (تابع چند جمله اي درجه سوم) و تحليل نهايي به كار رفته است. |
كليد واژه: |
![]() |
نسخه قابل چاپ |