0

مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه
شنبه 20 خرداد 1391  10:02 PM

اقتصاد كشاورزي و توسعه بهار 1383; 12(45):41-68.
 
ضرورتهاي كاركردي توسعه اشتغال در بخش كشاورزي
 
زاهدي مازندراني محمدجواد*
 
* دانشگاه پيام نور
 
 

چالشهاي اشتغال يا موضوع كار و بيكاري نه فقط يكي از مهمترين مسائل اجتماعي روز در كشور به شمار مي آيد بلكه با توجه به ميزان رشد جمعيت در دو دهه گذشته مي توان آن را مهمترين چالش اجتماعي چند دهه آينده نيز به حساب آورد. پيامدهاي بي واسطه اين بحران، گسترش فقر و افزايش ديگر آسيبهاي اجتماعي از قبيل دزدي، فحشا، اعتياد و امثال آن است كه طبيعتا ثبات و انسجام اجتماعي را به مخاطره مي اندازد.
بخش كشاورزي يكي
از بخشهاي اقتصادي مهمي است كه، به رغم فراهم نبودن برخي الزامات پايه اي، با توجه به شرايط موجود جهاني به ناگزير بايد براي مقابله با چالش اشتغال در كشور از آن مدد گرفت. عوامل مرتبط با اشتغال كشاورزي در كشور را مي توان به دو دسته عوامل دروني و بيروني تقسيم كرد. مجموعه متغيرهاي موثر در اين فرآيند در قالب چهار حوزه (خرده نظام) به شرح زير در خور بحث و بررسي است:
1. حوزه ساختار محيطي و عوامل طبيعي مرتبط با
فعاليتهاي اقتصادي در بخش كشاورزي 2. حوزه ساختار اجرايي و مديريتي مشتمل بر مقررات حقوقي، مهارتهاي نيروي انساني وروابط نيروي كار 3. حوزه جامعه اي مشتمل بر جمعيت روستايي و شرايط زندگي و كار در بخش كشاورزي 4. حوزه فرهنگي شامل نگرش عمومي مردم به فعاليتهاي كشاورزي در مقاله حاضر ضمن بحث درباره بحران اشتغال در كشور به متغيرهاي اصلي موثر بر ساختار اشتغال در چارچوب خرده نظام هاي اشاره شده مورد بحث وبررسي قرار مي گيرد.

 
كليد واژه: اشتغال، اشتغال كشاورزي، بحران اشتغال، چند پيشه گي، فرصتهاي ايجاد اشتغال در بخش كشاورزي، محدوديتهاي افزايش اشتغال در بخش كشاورزي، فعاليتهاي اصلي در كشاورزي، اشتغالزايي، كارآفريني
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها