0

مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه
شنبه 20 خرداد 1391  9:21 PM

 6 : اقتصاد كشاورزي و توسعه بهار 1386; 15(57 (ويژه بازارهاي كشاورزي)):131-159.
 
بررسي تقاضاي گروههاي اصلي كالاهاي مصرفي و خوراكي در مناطق شهري ايران با استفاده از الگوي بودجه بندي دو مرحله اي
 
گودرزي مصطفي*,مرتضوي سيدابوالقاسم,پيكاني غلام رضا
 
* گروه اقتصاد كشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد قائم شهر
 
 

در اين تحقيق تقاضاي گروه هاي اصلي كالاهاي مصرفي و مواد خوراكي خانوارهاي شهري ايران با استفاده از الگوي بودجه بندي دو مرحله اي بررسي شده است. به اين منظور با داده هاي سري زماني مربوط به سال هاي 1350 تا 1380 و سيستم معادلات تقاضاي تقريبا ايده آل (AIDS)، معادلات سهم مخارج گروه هاي اصلي کالاهاي مصرفي و مواد خوراکي با استفاده از روش رگرسيون هاي به ظاهر نامرتبط (SUR) براورد گرديد و كشش هاي قيمتي خودي و متقاطع و كشش هاي درآمدي براي هر كدام از مراحل محاسبه شد تا بررسي وضعيت تقاضاي انواع كالاها و مواد غذايي ميسر شود.
بر اساس مقادير محاسبه شده كشش هاي قيمتي و درآمدي مواد خوراكي، در جامعه شهري ايران مواد خوراكي به لحاظ كشش قيمتي جبراني و كشش درآمدي، كشش ناپذيرند و از نظر كشش قيمتي غيرجبراني از كششي برابر واحد برخوردارند. در جامعه شهري ايران مواد خوراكي به لحاظ درآمدي، پايين ترين كشش را دارند كه اين امر مبين ضروري تر بودن اين كالاها از كالاهاي مصرفي براي مصرف كننده شهري است.
نتايج به دست آمده نشان مي دهد كه در طول دوره مورد مطالعه، در جامعه شهري ايران گروه هاي «مسكن» و «حمل و نقل و ارتباطات» در رديف كالاهاي لوكس و باقي گروه ها در رديف كالاهاي ضروري قرار گرفته اند و در سبد خوراكي خانوارهاي شهري، تمامي گروه هاي خوراكي داراي كشش خودقيمتي بالايي بوده و اغلب آنها از كشش درآمدي بالايي نيز برخوردار بوده اند.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها